Μετά απο 20 χρόνια η Ελλάδα φιλοξένησε το Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων

0dc0dda3c3a5491fb36e8a10753720d2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Δεκαεννέα χρόνια μετά το 2004, όταν είχαμε φιλοξενήσει στην Αθήνα το 25ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (Δ.Ο.Δ.), η ΕΣΗΕΑ, το Μορφωτικό της Ίδρυμα και η ΕΣΠΗΤ συνδιοργανώνουν από τις 19 έως τις 21 Απριλίου 2023 την ετήσια Τακτική Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΔ και τη Γενική της Συνέλευση, υπό την προεδρία της Dominique Pradalié. Επίσης, τις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής θα παρακολουθήσoυν η Maja Sever Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), ενώ συμμετέχει η Sabina Inderjit, Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΔ και Πρόεδρος της νεοσύστατης Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Ασίας – Ειρηνικού (FAPaJ).

Η ανάληψη της διοργάνωσης έχει ιδιαίτερα τιμητικό χαρακτήρα για τη χώρα μας. Οι δημοσιογράφοι-μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΔ προέρχονται από:

  • Ευρώπη: Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία και Τουρκία
  • Β. Ν. Αμερική: Βραζιλία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κολομβία, Παναμάς, Περού
  • Αφρική: Αγκόλα, Καμερούν, Σομαλία, Τυνησία
  • Μέση Ανατολή: Κουβέϊτ, Λίβανος, Μπαχρέϊν, Ομάν, Παλαιστίνη
  • Ασία: Ινδία
  • Ωκεανία: Αυστραλία

Επιπλέον, στη Γενική Συνέλευση  συμμετέχουν, μέσω διαδικτύου, περισσότεροι από 250 σύνεδροι από 187 Ενώσεις-μέλη της ΔΟΔ, από 140 χώρες.

Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ-IFJ), με επικεφαλής την Πρόεδρό της Dominique Pradalié, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα, όπου πραγματοποιεί τη Συνεδρίαση της αλλά και την Ετήσια Γενική της Συνέλευση, έγινε δεκτή από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν τη συνεδρίαση, όπως την επισφαλή θέση των δημοσιογράφων, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, με έμφαση στις δολοφονίες συναδέλφων σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα του Γιώργου Καραϊβάζ, την κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και παγκοσμίως και  την οικονομική κατάσταση των συναδέλφων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.