Νανά Μούσχουρη, Χάρι Μπελαφόντε και Ντάνι Κέι τραγουδούν «Σήκω χόρεψε κουκλί μου» – Βίντεο ντοκουμέντο

Screenshot 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Χάρι Μπελαφόντε επέβαλε τις Μύριαμ Μακέμπα, Οντέτα, Νάνα Μούσχουρη, δηλώνει στην ανάρτησή του στο Facebook ο μουσικός παραγωγός, δημοσιογράφος και στιχουργός.

Βίντεο ντοκουμέντο με τη Νανά Μούσχουρη, τον Χάρι Μπελαφόντε, που πέθανε στις 25 Απριλίου, και τον ηθοποιό Ντάνι Κέι να τραγουδούν το «Σήκω χόρεψε κουκλί μου» ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook o Γιώργος Παπαστεφάνου. Η Νανά Μούσχουρη αποχαιρέτησε τον Χάρι Μπελαφόντε.

Ο Χάρι Μπελαφόντε επέβαλε τις Μύριαμ Μακέμπα, Οντέτα, Νάνα Μούσχουρη, δηλώνει στην ανάρτησή του στο Facebook ο μουσικός παραγωγός, δημοσιογράφος και στιχουργός.

«Μάλιστα, στο δίσκο που ηχογράφησε ο Μπελαφόντε με την Νάνα στην εταιρία RCA το 1965, τον ακούσαμε να τραγουδάει και στη γλώσσα μας, από «Ερήνη» μέχρι Μάνο Χατζιδάκι. Τότε μαγνητοσκοπήθηκε για την αμερικάνικη τηλεόραση και το βίντεο που σάς δείχνουμε εδώ μέσα απ’ το διαδίκτυο.

Η Νάνα Μούσχουρη, χωρίς γιαλιά ανάμεσα στον οικοδεσπότη, τον μεγάλο Ντάνυ Καίη (1911-1987) και τον καλεσμένο Χάρυ Μπελαφόντε (1927- 25/4/2023), τραγουδά «Σήκω χόρεψε κουκλί μου», την μεγάλη επιτυχία τού Στέλιου Καζαντζίδη με την αδέσποτη μουσική που υπέγραφε ο Στέλιος ως δική του και τους στίχους τής Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου,  στους οποίους προστίθενται εδώ και έξτρα αμερικάνικοι. Συμμετέχει στην ορχήστρα ο Γιώργος Πετσίλας,  μέλος τού «Τρίο Καντσόνε» και τών «Αθηναίων»  και πρώτος σύζυγος τής Νάνας» θυμάται ο Γιώργος Παπαστεφάνου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.