Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΝΔ: Όλα τα ονόματα και τα βιογραφικά τους – Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Screenshot 4
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΝΔ – Βιογραφικά υποψηφίων

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής (28/4) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό  Πειραιώς.

Επικεφαλής είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη και ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίτοιχα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης. Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ βρίσκονται οκτώ γυναίκες και επτά άνδρες.

Η λίστα περιλαμβάνει 15 υποψηφίους, από 12, λόγω των Ελλήνων του εξωτερικού και βάσει της σχετικής ρύθμισης, κάθε κόμμα πρέπει να έχει τρεις υποψηφίους από την λίστα των Ελλήνων του εξωτερικού και έναν εξ αυτών σε μία από τις πρώτες θέσεις.

Πρόκειται για πρόσωπα χαμηλού προφίλ με δράση στο αντικείμενο τους, επιλογές ωστόσο υψηλού συμβολισμού. Σημαντική όμως θα είναι και η παρουσία των νέων, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός ρίχνει το βάρος στη νέα γενιά με ένα προεκλογικό πρόγραμμα που βασικό άξονα έχει τις πολιτικές στήριξης των νέων.

Screenshot 13 6

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΝΔ:

 • Η Ειρήνη Αγαπηδάκη τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
 • Στη δεύτερη θέση είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης.
 • Στην τρίτη θέση είναι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης – ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της ομογένειας.
 • Στην τέταρτη θέση είναι η Ιωάννα Λυτρίβη, διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
 • Στην πέμπτη θέση είναι ο γγ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης.
 • Στην έκτη θέση είναι η οικονομολόγος, Νεφέλη Χατζηιωαννίδου (Υπέροχες Γυναίκες).
 • Στην έβδομη θέση είναι η αθλήτρια Μαρία Πολύζου.
 • Στην όγδοη θέση είναι η δικηγόρος, Γεωργία Βαχαρίδη.
 • Στην ένατη θέση είναι ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του από την θέση του πρύτανη λέγοντας ότι κρίνει πως υπάρχει ασυμβίβαστο, παρόλο που δεν υπάρχει νομικό κώλυμα.
 • Στη δέκατη θέση είναι ο δικηγόρος Νίκος Κορογιαννάκης – ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της ομογένειας.
 • Στην ενδέκατη θέση είναι η Μαρία Διαμαντοπούλου, εκπαιδευτικός – ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της ομογένειας.
 • Στη δωδέκατη θέση είναι η αγρότισσα από τη Μαγνησία, Άννα Καστάνη.
 • Στη 13η θέση είναι ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος και εκπρόσωπος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Σπύρος Καρανικόλας.
 • Στη 14η θέση είναι η δικηγόρος, Πορφυρένια Κανελλοπούλου, εκπρόσωπος της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ.
 • Στην 15η, τελευταία τιμητική θέση, είναι το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ και πρώην γενικός διευθυντής του κόμματος, Αντώνης Σγαρδέλης.

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΝΔ – Βιογραφικά υποψηφίων

Καλωσόρισμα Κυριάκου Μητσοτάκη

«Παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιο της μεγάλης νίκης στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ήθελα να επιβραβεύσω γυναίκες και άνδρες, που έχουν διακριθεί για τη δουλειά τους» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση των 15 υποψηφίων του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε πως οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι έχουν κάτι ουσιαστικό να προσθέσουν στο δημόσιο διάλογο μέσα από τις δικές τους προσωπικές ιστορίες και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «το να εκτεθεί κάποιος στο στίβο της πολιτικής δεν είναι εύκολη υπόθεση».

Ο πρωθυπουργός επέμεινε, δε ότι με το γαλάζιο ψηφοδέλτιο επικρατείας «κάνουμε μια τομή σε σχέση με αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν, ανοίγουμε νέα πόρτα για νέα διαδικασία συμμετοχής. Δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο με celebrities».

Επιπλέον, ο κ Μητσοτάκης προανήγγειλε πως την επόμενη 4ετία, εφ όσον επανεκλεγεί είναι δέσμευσή του «να επιτύχουμε μεγαλύτερες συγκλίσεις, ώστε να ψηφίζουμε από το μόνιμο τόπο διαμονής τους» και σημείωσε με νόημα πως «είναι ειρωνικό αυτοί που δεν το ήθελαν και καταψήφισαν το νόμο που φέραμε, να πηγαίνουν στο εξωτερικό και να ζητούν μεγαλύτερη συμμετοχή».

Screenshot 14 8

Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Επικεφαλής του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου είναι γυναίκα με ευρύτερη απήχηση, σηματοδοτώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και τη τη διεύρυνση της ΝΔ και προς άλλους χώρους. Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, υπήρξε εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και σήμερα είναι γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας.

«Εξαιρετική τιμή να είμαι στη θέση αυτή.» είπε αρχικά η κ. Αγαπηδάκη.

«Εξαιρετική τιμή να είμαι στη θέση αυτή. Φέρνουμε στο προσκήνιο την εργασία ως αξία που είχαμε παραδοσιακά πολύ ψηλά στην κοινωνία μας. Οι άνθρωποι της γενιάς μου ειδικά αυτοί που ξεκινήσαμε από πολύ χαμηλά ξέρουμε πολύ καλά ότι σε αυτή τη χώρα χρωστάμε πολλά. Θα δώσουμε μαζί τον αγώνα σε κάθε γωνιά της πατρίδας με μια δέσμευση σκληρή δουλειά και αποτελεσματικότητα. Θα δώσουμε μάχη για να μην μείνει κανείς πίσω.»

Ειρήνη Αγαπηδάκη

Μητσοτάκης: «Επειδή είμαστε ένα κόμμα ίσων ευκαιριών και το όραμά μου είναι ότι μπορεί οποιοσδήποτε να προκόψει, η Ειρήνη συμβολίζει και αυτό ότι με επιμονή και σκληρή δουλειά μπορείς να πετυχαίνεις χωρίς να υπάρχει όριο στο όνειρο.»

2. Θεόδωρος Σκυλακάκης  (Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών)

Screenshot 17 7

«Βαθύτατη τιμή. Εϊναι το επίστεγασμα μιας μακράς και κάθε άλλο περί ευθύγραμμής πολιτικής πορείας. Προσπάθησα να υπηρετήσω φιλελεύθερες πολιτικές. Είμαι υπερήφανος γιατί είχα να υπηρετήσω στην πιο παραγωγική κυβέρνηση της τελευταίας 45ετιας.» ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Σκυλακάκη.

Και συνέχισε:  «Οι μεταρρυθμίσεις αυτές και αυτή είναι η αλλαγή σε σχέση με άλλες προσπάθειες γίνονται αποδεκτές από την κοινωνία και αυτό είναι το μεγάλο όφελος της 4ετιας για την Ελλάδα.»

3. Χρίστος Στυλιανίδης (υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης)

Μητσοτάκης: Στην τρίτη θέση είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης και ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της ομογένειας. Όταν του ζήτησα να δημιουργήσει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ήμουν σίγουρος για την επιλογή μου και ξεπέρασε τις προσδοκίες. Προέταξε νέο ήθος στην πολιτική προτάσσοντας το έργο και όχι τα λόγια. Είναι τιμή που τον έχουμε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Η επόμενη 4ετια θα πρέπει να είναι η 4ετια που θα χτίσουμε ακόμα καλύτερες σχέσεις με την ομογένεια ειδικά σε θέματα παιδείας.

Screenshot 18 7

«Ο Ελληνισμός βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και έλαχε ο κλήρος σε όλους μας και η τύχη να έχουμε στο πηδάλιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παίρνεις θάρρος από το ότι ο πρωθυπουργός έχει μια τέτοια εκτίμηση και καταξίωση στο εξωτερικό. Αυτη τη στιγμή προέχει πού θα οδηγηθεί ο τόπος.» είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Και πρόσθεσε: «Ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης πρέπει να δούμε το όφελος του Ελληνισμού. Αυτή τη στιγμή το πρόσθετο όφελος για την Ελλάδα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν θα μπορούσα να πω όχι στο να συνεχιστεί το μεταρρυθμιστικό έργο και η αναβάθμιση στο εξωτερικό της Ελλάδας.»

4. Ιωάννα Λιτρύβη (διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ)

Μητσοτάκης: Τέταρτη στο Επικρατείας η Ιωάννα Λυτρίβη. Έχει δώσει το είναι της για την κατάρτιση καθώς η εκπαίδευση δεν αφορά μονο τα σχολεία και τα πανεπιστήμια αλλά και την ανάγκη να υπάρχει δια βίου εκπαίδευση. Έχει να συνεισφέρει πολλά μέσα και από την ακαδημαική πορεία και την εμπειρία στον ΕΟΠΕΠ

Screenshot 21 4

Λυτρίβη: Η πολιτική είναι καθημερινή άσκηση. Έχω σπουδάσει σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο πολιτικές επιστήμες με έμφαση στην απασχόληση και είχα την ωραία ευκαιρία να δω τις πολιτικές αυτές στην πράξη, στο πεδίο, στον ΕΟΠΕΠ. Είδα ότι η δουλειά στη βάση είναι κρίσιμη γιατί δεν γίνονται όλα από τα επάνω. Στις πολιτικές αυτές που επενδύουν κατά προτεραιότητα και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία της συμπόρευσης στα δύσκολα.

5. Γιώργος Σταμάτης  (Γενικός Γραμματέας Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας)

Μητσοτάκης: Στην επόμενη θέση ένας άνθρωπος που μου άνοιξε τα μάτια, έχει ταυτίσει την διαδρομή του με την στήριξη των αδύναμων. Εϊναι ο ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αντιμετώπισης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης

Screenshot 22 1

Σταμάτης: Και για μένα και για την οικογένειά μου και για τους γονείς μου αποτελεί μεγάλη τιμή. Άνθρωποι που κουράστηκαν και δυσκολεύτηκαν να μας μεγαλώσουν είναι σήμερα υπερήφανοι για τον γιο τους και για την χώρα τους. ο Στάινμπεκ είχε πει συνάντηση στη ζωή μου πολλούς ανθρώπους αλλά δεν τους είδα, έτσι ξεκίνησε και η σχέση μου με τον κ. Μητσοτάκη για να ανακαλύψουμε αυτούς που ήταν αθέατοι. Ήταν τύχη να υπάρχει ένας πρωθυπουργός που μεριμνά γι’ αυτούς. Δεν θα πω κάτι άλλο από αυτό που μου είπε ένας άστεγος στον Πειραιά, όταν ο άνθρωπος που μίλησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ έρχεται στο λιμάνι του Πειραιά για να μας βοηθήσει τότε και η Ελλάδα και εμείς έχουμε την πραγματική ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

6. Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

(ιδρύτρια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Υπέροχες Γυναίκες», η οποία αριθμεί πάνω από 100.000 μέλη, και προάγει τη γυναικεία ενδυνάμωση και επιχειρηματικότητα μέσα από διάφορες δράσεις)

Μητσοτάκης:  Στην επόμενη θέση η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου με έργο που αφορά τη συμμετοχή των γυναικών. Με μια νέα πλατφόρμα επικοινωνίας ανέδειξε θέματα και η συμμετοχή της επιβραβεύει την συμμετοχή και άλλων στην κοινωνία των πολιτών. Έχεις προτάξει μέσα από την πλατφόρμα σου τόσες και τόσες ευκαιρίες και χαίρομαι που έχουμε τη δυνατότητα αυτή την προσήλωσή τους για το πώς θα κάνουμε πράξεις τις πολιτικές ισότητας

Screenshot 23 1

Χατζηιωαννίδου: Το άγχος μου είναι μεγάλο γιατί απέχω και δεν έχω σχέση με τον χώρο της πολιτικής. Μεγαλώνω δύο παιδιά που θέλω να τα δω σε αυτή τη χώρα. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και θα την ανταποδώσω με ουσιαστικό έργο.

7. Μαρία Πολύζου

Μητσοτάκης: Στην επόμενη θέση μια αθλήτρια που δεν δίστασε να μιλήσει για τα προβλήματα υγείας της και αυτή η σύσταση είναι πιο σημαντική από τους μαραθωνίους που έχει κερδίσει. Είναι η Μαρία Πολύζου.

Screenshot 26 1

Πολύζου: Σε όλη μου τη ζωή έδινα μάχες. Είμαι έτοιμη να δώσω τη μάχη για να δούμε την Ελλάδα ψηλά και δυνατά

8. Γεωργία Βαχαρίδη

Μητσοτάκης: Στην επόμενη θέση μια ακόμα γυναίκα, νέα γυναίκα με ενεργή παρουσία και δράση στην Γεωργία Παχαρίδη, νέα μάχιμη δικηγόρος. Είναι μεγάλη τιμή που συμμετέχεις στο ψηφοδέλτιό μας

Screenshot 29 1

Βαχαρίδη: είχα πει δεν θα συγκινηθώ, δεν τα κατάφερα. Μεγάλωσα στην Κυψέλη από δύο σπουδαίους γονείς που δεν είναι ανάμεσά μας και έναν αδερφό μου που τόνιζε ποιες λύσεις μπορούμε να βρούμε όλοι μαζί. Και αυτό θέλω να πετύχω, το όλοι μαζί. Μεγάλωσα στην Κυψέλη, ήμουν πάντοτε στη ΔΑΠ, εκλέχθηκα στην ΟΝΝΕΔ, συνέχισα ως διαμερισματική σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη. Δηλώνω ενεργή στην προσπάθεια που κάνουμε με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρώτο και αυτοδύναμο είμαι με όλους εσάς.

9. Νίκος Παπαιωάννου

Μητσοτάκης: Ακολουθεί ένας άνθρωπος που έχει ταυτίσει την πορεία του με τις μεγάλες αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στα πανεπιστήμιά μας. Ένας άνθρωπος που ως πρύτανης του ΑΠΘ δεν διστάσε να συγκρουστεί αλλά και να ρίχνει γέφυρες όπου χρειάστηκε. Συμβολίζει την έμφαση που θέλουμε να δώσουμε την επόμενη 4ετια σε μεγάλα και εξωστρεφή πανεπίστημια. Ο Νίκος Παπαϊωάννου.

Screenshot 31 1

Παπαϊωάννου: Η προσωπική μου αντίληψη για τα κοινά ταυτίζεται με αυτό που αποτελεί εχέγγυο για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ και την επόμενη 4ετια «το είπα και το έκανα», η ταύτιση λόγων και έργων. Αυτή θα είναι πάντοτε η πυξίδα μου. Τελικά πάντα κρινόμαστε όχι μόνο για τις προθέσεις αλλά και για την αποτελεσματικότητα, κάτι που έχετε αποδείξει περίτρανα τα τελευταία χρόνια. Είναι έντονη η συναισθηματική φόρτιση σε μένα και την οικογένειά μου. Εμείς με τα έργα και το παράδειγμά μας θωρακίζουμε τους θεσμούς, την ώρα αυτή μαζί με τον απολογισμό των έργων μου ως πρύτανης και με τα εργαλεία που εσείς μας δώσατε και με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ανώτατη ακαδημαϊκή εκπαίδευση ανακοινώνω την παραίτησή μου από τη θέση του πρύτανη του ΑΠΘ λίγο πριν τελειώσει η θητεία μου άσχετα αν δεν έχω κανέναν νομικό κώλυμα να προχωρήσω. Το να πάμε μπροστά είναι η μόνη λύση για την πατρίδα μας

10. Νίκος Κορογιαννάκης

Μητσοτάκης:  Επόμενη επιλογή ο Νίκος Κορογιαννάκης από τις Βρυξέλλες ένας παλιός καλός φίλος ο οποίος θα είναι ο δεύτερος υποψήφιος για τους απόδημους.

Screenshot 32 1

Κορογιαννάκης: Η μεταρρύθμιση της ψήφου των αποδήμων και η συμμετοχή τους στην πολιτική στην Ελλάδα και η δυνατότητα που μας δίνεται να εκπροσωπήσουμε την νέα περιφέρεια που δημιουργήθηκε. Θα με ακούσετε να μιλάω για διαβατήρια και προξενεία για τα παιδιά μου και τα παιδιά σας για τα οποία το κράτος πληρώνει για να μάθουν ελληνικά και δεν μαθαίνουν. Η μεταρρύθμιση των σχολείων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της επόμενης 4ετιας. Δεν ντράπηκε να πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν του αρέσουν οι περιορισμοί που ο ίδιος ψήφισε, δύο φορές τους αρνήθηκε

11. Μαρία Διαμαντοπούλου

Μαρία Διαμαντοπούλου εκπαιδευτικός από το Παρίσι η επόμενη επιλογή

Screenshot 33

Διαμαντοπούλου: Σας ευχαριστώ για την αγάπη και το ενδιαφέρον για την ελληνική διασπορά. Εσείς πιστέψατε στη δύναμη μιας ισχυρής Ελλάδας που υπάρχει στο εξωτερικό παρά τις όποιες δυσκολίες δημιούργησαν οι αριστεροί περιορισμοί. Εσείς είστε που μας κάνατε περήφανους σε όλη την υφήλιο και μέσα από αυτή την εικόνα δίνετε την εικόνα του επαναπατρισμού. Πολλοί Έλληνες θα ήθελαν να επιστρέψουν στη χώρα μας.

12. Άννα Καστάνη (Αγρότισσα και Νέα μητέρα)

Άννα Καστάνη η επόμενη υποψήφια, αγρότης από τη Μαγνησία που δεν μπόρεσε να είναι μαζί μας γιατί δεν είχε που να αφήσει τα παιδιά της.

13. Σπύρος Καρανικόλας

Μητσοτάκης: Επόμενος υποψήφιος ένας πολιτικός επιστήμονας που προέρχεται από άλλο εκλογικό χώρο, ο Σπύρος Καρανικόλας που αποδεικνύει ότι είμαστε μια ομάδα ανεξαρτήτως «χρώματος».

Screenshot 34

Καρανικόλας: Σας ευχαριστώ για την τιμή. Η παράταξη αποδεικνύει ότι συγκεντρώνει ανθρώπους με κοινό όραμα για την πατρίδα μας. Δεσμεύομαι να δώσω τη μάχη για μια ισχυρή νίκη της ΝΔ στις εκλογές, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί η πατρίδα βρίσκεται εν μέσω πολλαπλών κρίσεων και οφείλουμε να συνεχίσουμε την πορεία της πατρίδας προς τα εμπρός στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Δεν πρέπει να κάνουμε βήματα οπισθοδρόμησης στις δυνάμεις του λαϊκισμού. Η πατρίδας μας πλήρωσε πολύ ακριβά τον λαϊκισμό και τους αδιέξοδους πειραματισμούς κάποιων. Έχουμε ευτυχώς αλλάξει σελίδα.

14. Πορφυλλένια Κανελλοπούλου (η διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ)

Μητσοτάκης: Η επόμενη υποψήφια είναι η πιο νεαρή. Ήθελα να έχουμε μια εκπρόσωπο της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ αλλά και μια άξια δικηγόρο που αποδείκνύει ότι η συμμετοχή στα κόμματα δεν σημαίνει κομματικό σωλήνα, η Πορφυλλένια Κανελλοπούλου

Screenshot 35 1

Κανελλοπούλου: Σας ευχαριστώ για την τεράστια τιμή και την τεράστια ευκαιρία να γίνω μέλος στο όραμά σας και να μάχομαι για τις αξίες της ΟΝΝΕΔ αρχικά υπό τον Παύλο Μαρινάκη και του Ορφέα Γεωργίου. Προέρχομαι από μια γεννιά που βίωσε αλλεπάλληλες κρίσεις και ένιωσε δυσπιστία για το πολιτικό σύστημα. Εσείς βρεθήκατε στο πλευρό αυτής της γεννιάς. Στην πολιτική στους χώρους εργασίας και την κοινωνία δεν χωράνε πλέον εκπτώσειςε σε στερότυπα, κακοποιητικές συμπεριφορές επαγγελματικές διακρίσεις. Δηλώνω παρούσα ως μάχιμη δικηγόρος που ωφελείται καθημερινά από την ψηφιοποίηση του κράτους, Δηλώνω παρούσα ως νέος άνθρωπος που η γεννιά χρειάζεται καλύτερους μισθούς. Πιστέψατε σε εμάς και εμείς είμαστε δίπλα σας για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα που θέλουμε.

15. Αντώνης Σγαρδέλης

Τελευταία θέση του ψηφοδελτίου έχει πάντα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ήθελα με την επιλογή μου να τιμήσω έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, υπηρέτησε όλους τους αρχηγούς της ΝΔ και με συνδέει μια προσωπική φιλιά καθώς υπήρξε στενότατος συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αγαπά τη ΝΔ. Θυμάμαι μια φωτογραφία μας από το 1989-1990 και μου δείχνεις τον κόσμο της ΝΔ. Δεν μπορούσα να κάνω καλύτερη επιλογή για να σηματοδοτήσω το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ΝΔ.

Screenshot 37

«Τιμώ έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται συστάσεις, υπηρέτησε όλους τους αρχηγούς της ΝΔ. Μας συνδέει βαθιά φιλία, υπήρξε στενότατος συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αγαπά βαθιά την παράταξη» είπε ο πρωθυπουργός για τον Αντώνη Σγαρδέλη.

Screenshot 38

Αντώνης Σγαρδέλης: Συγκινήθηκα όταν μου είπατε ότι θα είμαι στο ψηφοδέλτιο. Θέλω να πω ότι είμαι ευγνώμων σε όλους τους αρχηγούς που μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετέχω σε όλες τις εκλογές από το 1974 από διάφορες ευθύνες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.