ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΑΝΤΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ; – Γράφει ο Παύλος Αλέπης

1poa16b
Facebook
Twitter
LinkedIn
Θα μπορούσε να περασει απαρατήρητη μια ουσιαστικη διαφωνία μου με τον καλο μου φίλο και εξαιρετικο συνάδελφο ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟ.
Θα μου πείτε οι φίλοι ,σχεδόν παντα, διαφωνούν και μετρούν ποσα τους ενώνουν και ποσα τους τοποθετούν απεναντι.
Υγειές και ενίοτε εποικοδομητικά χρήσιμη … η τοποθέτηση.
Με αυτη την αρχή και με αφορμή ενα καλογραμμένο αρθρο του με τίτλο Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (στο E-EIDHSEIS) που θυμίζει το γεγονός μιας -κατα την γνώμη του- απαράδεκτης κοινοβουλευτικης απουσιας Βενιζέλου ,έχω να πω κατι απλο…
Το ότι αν δεν ασκεις ΠΟΛΙΤΙΚΗ υπερ του Λαου, υπερ του αγωνιζόμενου πολίτη που προσδοκα εναγωνιως τα οφέλη της Δημοκρατιας, τότε πολυ σωστά ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ σε τοποθετεί εκλογικα οπλισμένος, εκτος του πολιτικου παιχνιδιου.
Σωστά και κυρίως δικαια.!!!
Ολα τα επιχειρήματα και οι συγκρίσεις με προσωπα που ο Ευαγγελος Βενιζέλος βρέθηκε στην κεντρική πολιτικη σκηνή αντιμέτωπος , σίγουρα συνηγορούν με έμφαση υπερ της διανοητικης του προτεραιότητας.
Σαφες προβάδισμα.
Ευφυής εντυπωσιακά, με εκτόπισμα ,εμπειρια, ρητορική ασυναγωνιστη και οξύνοια ξεχωριστή. Εγωπαθεια ομως εμφανης και πολιτική ελλειψη καταδεκτικότητας εναντι του πληθους των μετριοτήτων.
Θα μπορούσε να αναλύσει κανεις την ας την πουμε ετσι, ψυχολογική υποσταση μιας τετοιας προσωπικότητας πραγματικα με δυσκολια και ασφαλως με επιστημονική γνώση, αν φυσικά την διαθέτει.
Ολα όμως έρχονται και ενεργούν καταλυτικά στην συγκεκριμένη εικονα.
Πως ειναι δυνατόν μια τετοια πολιτική ευφυΐα να αδυνατεί παντελως, να υφανει την στρατηγική μιας προσφερομενης υπηρεσίας στα κοινα. Πως αδυνατεί να την οικοδομήσει και να την παρουσιασει…;;
Οχι ότι δεν έχει προσφέρει ο Βενιζέλος, προς Θεού, θα ηταν αδικο εξ ορισμου. Αλλα πως καταφέρνει αυτο και δεν εχει ούτε λαμψη ούτε αντανάκλαση .
Γιατι ακριβως αυτη είναι μια θολή εικόνα .
Η εικόνα δηλαδή που καποιο … σπρει ταπεινότητας θα την γυάλιζε έως να την κανει εκθαμβωτική
Υπάρχει άλλοτε διαφορετικη αγωνία για εναν πολιτικο ;;;
Απ οτι ξεύρω , αυτη είναι η μεγαλύτερη και αμέσως μετα η… υστεροφημία του.
Ισως ειναι λάθος να μιλω για την εικονα και οχι για την ουσία..
Η ουσια της Πολιτικής ειναι το αποτελεσμα.
Ειναι η ικανότητα να επιλυεις προβληματα, να προετοιμαζεις την οδό του μέλλοντος και να ασφαλτοστρωνεις την οδο της γενικής ευμάρειας με προσδοκίες αναγνωρισης….
Λαμπρά μυαλά της Ιστοριας μας, διαχειριστήκαν εγωκεντρικά την Ελληνική  πραγματικότητα μεσα στον διεθνή περίγυρο…
Το φαινόμενο δεν θα εκλείψει ισως ποτέ.
Αλλα αν η αναμέτρηση με τις οποιες καθ οδον μετριότητες ειναι ελλειπτικης ισορροπίας και υπεροπτικης αντιμετωπισης τοτε ο κοινοβουλευτικος θάνατος επερχεται αυτομάτως..
Ανθ ημων ο Γουλιμης αληθινά παντοτινο κοινοβουλευτικο παραδειγμα….
Όρεξη να εχει κανεις να επιχειρεί συγκρισεις παροντος και παρελθοντος…
Οι κομματικοί προκάτοχοι του Βενιζέλου -έχει δίκιο σε αυτο ο Γ Λακοπουλος- δεν του φέρθηκαν ηθικα, παρα συμπλεγματικά τουλαχιστον …
Ομως και ο ίδιος, ούτε τώρα απ το περιθώριο της πολιτικής δρασης, δείχνει να έχει δεχθεί τα μαθήματα μιας ταπείνωσης
Θα μου πειτε προδικάζεις τι θα γίνει οταν διέλθει βασανιστικά, την προσωπική πολιτικη του Έρημο;;
Οχι βέβαια, διαφωνώ απλα και επισημαίνω με οση έμφαση μπορω το πως αν η Πολιτικη δεν ασκειται για τον Λαο και παντα υπερ του Λαου, τότε ειναι εκείνη που σε τοποθετεί…Και πρακτικά και ιστορικα….
Τέλος, επειδή ακριβως ειμαστε σε προεκλογική περιοδο….καλω τον καθένα εντελώς φιλικά, να σκεφθεί πως οπου αν απέτυχαν οι ηγήτορες ενός Λαου, προηγηθηκε η εκλογική επιλογη .
Γιαυτο και συχνά πυκνα απορούμε , σιωπηλοί και αναρωτιόμαστε -ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΑΝΤΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ;;;;

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.