Απάνθρωπο :Βιασμοί και ξυλοδαρμοι για ένα 17χρονο σε Ιδρυμα Σωφρονισμού

Βιασμός
Facebook
Twitter
LinkedIn

Για άγριους ξυλοδαρμούς και ομαδικούς βιασμούς κατήγγειλε 17χρονος  απο συγξρατούμενούς του.  Ο έφηβος  για περίπου έξι μήνες παρέμεινε έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης νέων. Ο εγκλεισμός του σε κατάστημα νέων είχε κριθεί αναγκαίος περισσότερο για λόγους σωφρονισμού και αναμόρφωσης μετά από σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο με τη μεγαλύτερη αδερφή του.

Ο νεαρός αμέσως μετα την αποφυλάκισή του εξομολογήθηκε στους γονείς του την καθημερινή κακοποίηση που δέχθηκε απο 5 άτομα συγκεκριμμένα και με την ΄μητέρα του μετέβη στην Ασφάλεια Ηρακελίου οπου παρουσία ψυχολόγου κατέθεσε με λεπτομέρειες για τον εφιάλτη που πέρασε για 6 ολόκληρους μήνες.

«Με βίαζαν  πέντε άτομα σχεδόν κάθε βράδυ για περίπου 15 ημέρες μέχρι που αποφυλακίστηκα. Ο ένας τελείωνε, ο άλλος ξεκινούσε», αποκαλύπτει το αγόρι μπροστά σε κάμερα, έχοντας στο πλευρό τους γονείς του. Καταγγέλλει ακόμα ότι η ομάδα των «5», τους οποίους κατονομάζει έναν προς έναν, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλο παιδί στο χώρο του μπάνιου.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όταν ενημερώθηκε για τις καταγγελίες  βιασμών και ξυλοδαρμών του 17χρονου   από συγκρατούμενους του στο σωφρονιστικό κατάστημα νέων στην Κασσαβέτεια της Μαγνησίας.και απευθύνθηκε άμεσα στην εισαγγελία πρωτοδικών Βόλου, όπου διεξάγει την πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα για την καταγγελία του παιδιού.

Το ερώτημα βέβαια παραμένει δεν υπάρχουν φύλακες; Δεν υπάρχουν ψυχολόγοι ώστε να επιτηρούν τα παιδιά που θεωρούνται παραβατικά.Απλά τα ”παρκάρουμε ” για να …εκπαιδευτούνε στην ανομία και την απελπισία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.