Η Κύπρος δεν επιβεβαιώνει την υπηκοότητα του πλοιοκτήτη που μετέφερε στο Λίβανο τη νιτρική αμμωνία

Lebanon explosion photo gallery
Lebanese soldiers search for survivors after a massive explosion in Beirut, Lebanon, Wednesday, Aug. 5, 2020. .(AP Photo/Hassan Ammar)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στη διάψευση δημοσιευμάτων που φέρουν τον Ρώσο ιδιοκτήτη του πλοίου που μετέφερε τους 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας στο λιμάνι της Βηρυτού να έλαβε την κυπριακή υπηκοότητα, προχώρησε η κυπριακή κυβέρνηση.

Πρόκειται για τον Igor Grechushkin, τον οποίο διεθνή μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν από την ημέρα της τραγωδίας του Λιβάνου ως τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Teto Shipping με έδρα τη Λεμεσό, στην οποία ανήκε το πλοίο Rhosus, το οποίο προσάραξε το 2014 στο λιμάνι της Βηρυτού.

Τα ίδια δημοσιεύματα θέλουν τον Grechushkin να διαμένει μόνιμα στην Λεμεσό, γεγονός που έθεσε σε κινητοποίηση τις κυπριακές αρχές.

Σε επικοινωνία  της DW με αρμόδιες αστυνομικές πηγές, κατέστη σαφές ότι η αστυνομία Κύπρου δεν έχει μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση για τον ιδιοκτήτη του πλοίου και για το κατά πόσον διαμένει μόνιμα στην Κύπρο.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας δήλωσε ότι οι κυπριακές αστυνομικές αρχές επικοινώνησαν ήδη με την Interpol Bηρυτού, εκφράζοντας ετοιμότητα για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών της τραγωδίας που συνταρράσει τον Λίβανο.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα από πλευράς των αρχών του Λιβάνου για οποιοδήποτε θέμα σε σχέση με την έκρηξη στη Βηρυτό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.