Στην Δημοκρατία δεν υπαρχουν αδιέξοδα.-Γράφει ο Παύλος Αλέπης

Kalpi ekloges
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ας τα πούμε κι ας τα γράψουμε πριν τις εκλογες, με την ελπίδα πως θα τσιγκλήσουμε καλοπροαιρετα, την σκεψη του ψηφοφόρου.

Την σκέψη του, αλλα κυριως και την τελικη του απόφαση, πριν σταυρώσει στο παραβάν ανθρωπους στο ψηφοδελτιο που θα γελα αργοτερα με τα ….καμωματα και τα λεγομενα τους.
Γιατι η επιλογή οπως γίνεται, δεν φερνει απλά προβεβλημένους ανάξιους στην πολιτική επιφανεια, αλλα αποθαρρύνει εμφανώς και απομακρύνει ικανους..
Το βλέπουμε, το ζουμε και αναβάλλουμε την απόφαση να το αλλάξουμε για…την επομενη φορα…
Πρώτα απο ολα ας επικρατήσει η θετική σκεψη, του επιθυμω αυτος που στέλνω, με την προτιμηση μου , να με ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ.
Να πιστεύει και να λεει -πειστικά και με επιχειρηματα -αυτα που θαθελα να πω…. ΝΑ ΚΑΘΡΕΦΤΙΖΕΙ με τον λογο και την ευπρέπεια του, Εμενα, την οικογένεια ,μου το επάγγελμα μου τον χωρο μου γενικα ,το μέλλον και την ελπιδα μου.
Η απογοήτευση έρχεται ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ μετα την απομακρυνση εκ της καλπης, οταν διαπιστώνεται και διαπιστωνετε το…τζαμπα η πιστη.
Ειναι αλήθεια πως συχνα ,το κριτήριο μας, κανει λαθος και δυστυχως το κανει κατα κανονα..
Και κανει λάθος γιατι απο αυτα τα προσωπα που φτανουν να στοιχηθούν στο ψηφοδέλτιο προτίμησης μας, εχουν μετελθει μεσα …..αναρρίχησης οχι αξιοκρατικά , κατα ποσοστο που υπερβαίνει το 50% χωρις υπερβολη.
Ειναι εκ φύσεως καταφερτζήδες φανφαρόνοι και εκμεταλλευτές του καθιερωμενου χαους της εσωτερικής Δημοκρατιας . Το ξέρουν ολοι στα κομματα μας μεσα.. Και μας το δικαιολογούν με το οτι ταχα επέρχεται συχνά ανανεωση….
Μηπως όμως εχουμε ανανέωση δια της…ανακυκλωσης;;;;
Τα κριτήρια επιλογης , αλλάζουν επι της ουσίας ;;
Ποσες φορες δεν είδαμε να παραμερίζονται τα ισχυρά κορυφαία προσόντα, εναντι μιας αοριστης υποσχεσης , επηρεασμου των μαζων… Μιας ταχα εκλογικής ικανοτητας….
Δηλαδή, τι να την κανω την προσωπικότητα, οταν δεν αθροίζει ψηφαλακια… Λεει κυνικά αρχηγος και το επιτελειο…
Σε κανενα κομμα και σε καμμια αναμέτρηση δεν παραμερισθηκε ο κανόνας….Δυστυχώς . Τα μετρήσαμε εκ των υστερων……
Αν η πικρη αλήθεια ενοχλεί -και ενοχλει πραγματι- το γεγονος πως η κριση ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ,ειναι μοιραία για το ποιοτικο αποτελεσμα…
Θα ισχυρισθώ ενα απλο παραδειγμα . Αν στο τελος της …υπηρεσιας στην Πατριδα για μια 4ετια παραδείγματος χαριν, ειναι περιζήτητος η περιζήτητοι οι….αποστρατευόμενοι..
Ειναι;;
Σπεύδει κανεις να τους προσεταιρισθεί και να τους ….αρπαξει , να τους προσλάβει για να τους βαλει στο δυναμικο μιας ιδιωτικής επιχειρησης ;;;
Μην γελάτε. Ουδείς τους επιθυμεί. Τυχαιο;;;
Ουδείς ξεχνα πως κανενας που γλυκάθηκε με το Κρατικο χρημα και την δεδομένη ατιμωρησια της αποτυχιας, ειναι επιθυμητος…(Εκτος αν το φροντισε γιαυτον και τους συγγενεις του την εποχη της πολιτικης του παντοδυναμιας)….Ενα καλο ντηλ ειναι ενα καλο ντηλ…Για τον ευεγερθετηθεντα και τον ευεργετούμενο
Οι…. λάτρεις της Ιδιωτικης πρωτοβουλιας, του Ελληνικού επιχειρειν και της απελεύθερης Αγορας, πόσους αστέρες της κεντρικης πολιτικής σκηνης μας, θα επαιρναν σημερα στην δουλεψη τους;;;
Ε δεν ειναι δύσκολο ουτε το κουΐζ ουτε το…ρεπορτάζ.
Δεν θα μου λυθεί ασφαλώς ποτε η απορία.
Θα μπορούσα , χωρις αναστολές, να διακωμωδήσω την εικόνα προσώπων που κατεβαίνουν στην πολιτική , με αβάσταχτη ελαφρότητα.
Σέβομαι τον καθένα και την καθεμιά, πολυ περισσότερο απο οσο σέβονται αυτοι την Πατρίδα και την Δημοκρατία . Δεν το κανω λοιπόν χιουμοριστικά αλλα απολυτως σοβαρά.
. Σέβομαι και το αναφαίρετο δικαίωμα της επιλογής του καθενος και αποφεύγω μάλιστα να θιξω τα συγκεκαλυμμένα …συμφεροντα και τα κριτήρια του, όπως ακριβως τα επιθυμεί. και τα εκφράζει….
Αλλα αφου φθάσαμε στα ορια του επαγγελματισμού και της αποτελεσματικότητας εν ετη 2023 , καλο και άγιο θα ηταν , να ξεσκονίσουμε λιγο τις πτυχώσεις των επιθυμιών μας μπας και λειτουργήσει σωστα -οσο γινεται- ο μηχανισμος της εκλογής.
Ο μηχανισμος ορθής επιλογής των ικανών.
Δεν είπα οτι οι μισοί δεν θα προσλαμβάνονταν καν , πριν την ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ τους ,αν επρόκειτο περι ιδιωτικής επιχειρησης…
.Αν και θα μπορούσα και εγω και εσεις να το ισχυρισθούμε αυτο χωρίς ντροπές.. .
Στην Δημοκρατία δεν υπαρχουν αδιέξοδα.
Αλλα συναγωνιστές μου αγαπημένοι ,το αδιέξοδο που ζουμε , μήπως εχει και την…μονογραφή μας;;;

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.