Η Τίνα Τάρνερ, η βασίλισσα του Rock’ n Roll δεν είναι πια μαζί μας!

Ieot1cr48oi8v6r1fpmt 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Η Τίνα Τάρνερ, η ‘βασίλισσα του Rock’n Roll’ έφυγε σήμερα ειρηνικά, σε ηλικία 83 ετών, καθώς έπασχε από μια ασθένεια εδώ και χρόνια, στο σπίτι της στο Küsnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο» Με αυτή την  απλή ανακοίνωση αποχαιρέτησαν την μεγαλύτερη σταρ του Rock ’n Roll εκπρόσωπος της οικογένειας

Tina turner in detroit
DETROIT – AUGUST 28: American-Swiss singer and actress, Tina Turner performs at the Joe Louis Arena during her “Private Dancer Tour” on August 18, 1985, in Detroit, Michigan. (Photo by Ross Marino/Getty Images)

«What’s Love Got to Do with It» – τέσσερα βραβεία Γκράμμυ,

Let’s Stay Together.

We Don’t Need Another Hero

  I Don’t Wanna Fight 

Golden Eye,

 

Tina terner 1987 1Γεννημένη ως Άννα Μέι Μπούλοκ στις 26 Νοεμβρίου του 1939, η Τίνα Τέρνερ κατάφερε κάτι μοναδικό: Επιβίωσε μέσα από μια δύσκολη ζωή και έγινε σταρ σε ηλικία 44 χρόνων.

Ξεκίνησε την καριέρα της το 1958 ως τραγουδίστρια με το συγκρότημα Kings of Rhythm του Ike Turner, αρχικά κάνοντας ηχογραφήσεις με το όνομα “Little Ann“. Η πρώτη εμφάνισή της στο κοινό με το όνομα Τίνα Τέρνερ έγινε το 1960 ως μέλος του συγκροτήματος Ike & Tina Turner Revue.

 

Tina turner 9 696x392Ακολούθησε η επιτυχία με μια σειρά από σημαντικά hits συμπεριλαμβανομένων των “A Fool in Love”, “River Deep – Mountain High” (1966), “Proud Mary” (1971) και “Nutbush City Limits” (1973), ένα τραγούδι που έγραψε η ίδια.

Στην αυτοβιογραφία της με τίτλο I, Tina (1986), αποκάλυψε αρκετές στιγμές σκληρής κακοποίησης της ίδιας από τον Άικ Τέρνερ πριν τον χωρισμό τους το 1976 και το επακόλουθο διαζύγιό τους το 1978.

Μεγαλωμένη ως βαπτίστρια, ασπάστηκε τον βουδισμό το 1971 χάρη στον ψαλμό Nam Myoho Renge Kyo, για τον οποίο η Τέρνερ έχει αναφέρει ότι την έχει βοηθήσει να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές.

Δεν ήταν τότε γνωστό  ότι ο γάμος της ήταν  ζωή  βασανιστηρίων.

Στην αυτοβιογραφία της με τίτλο I, Tina (1986), αποκάλυψε αρκετές στιγμές σκληρής κακοποίησης της ίδιας από τον Άικ Τέρνερ πριν τον χωρισμό τους το 1976 και το επακόλουθο διαζύγιό τους το 1978.

Στην αρχή, όταν δραπέτευσε από τον  ΄΄σύζυγο΄΄ Άικ, η μουσική βιομηχανία την είχε για τελειωμένη. Μαύρη, γυναίκα, και να πλησιάζει τα 40. Η Τίνα όμως βρήκε καινούργια ζωή ανάμεσα στα  νέα παιδιά του New Wave και έγινε μία από τους πρώτους σταρ του MTV.

Η σόλο επιτυχία της συνεχίστηκε  όλη την δεκαετία του 1980 και του 1990 με πλατινένιους δίσκους αλλά και με singles όπως τα We Don’t Need Another Hero (Thunderdome), The Best, I Don’t Wanna Fight και GoldenEye, παράλληλα με το ομώνυμο τραγούδι για την ταινία James Bond (1995).

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.