Ερντογάν: Τα ερωτικά τραγούδια που του χάρισαν την παντοδυναμία

F3e47719 nzp41m4n8pn2rve8mdu9ag
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα ερωτικά τραγούδια, αποδείχθηκαν κινητήριος δύναμη για τον Ταγίπ Ερντογάν και ένα μπόνους για να φτάσει μέχρι την Κυριακή και να σαρώσει τα πάντα στις εκλογές της 28 Μαϊου.   Κάθε σταθμός στην περιοδεία του και ένα τραγούδι αφιερωμένο στους ψηφοφόρους του, ακόμα και στις περιοχές που του είχαν φαινομενικά γυρίσει την πλάτη.

«Αχ αηδόνι της καρδιάς μου με έκαψες από την ημέρα που σε είδα»

Την ώρα που η τουρκική οικονομία βυθιζόταν και οι θάνατοι από τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου αυξάνονταν δραματικά, ο Ερντογάν προχωρούσε απτόητος τον προεκλογικό του αγώνα και τραγουδούσε στους ψηφοφόρους του: «Αχ αηδόνι της καρδιάς μου, τριανταφυλλάκι του μυαλού μου, αηδόνι της καρδιάς μου,  με έκαψες από την ημέρα που σε είδα»

Ο Ερντογάν με την κίνηση αυτή ξεσήκωνε τα πλήθη. Ενίσχυε τον πάθος τους για τον ηγέτη τους, που τους αφιέρωνε ερωτικά τραγούδια.

«H δική μας είναι μια ερωτική ιστορία, είναι σαν μια  ασπρόμαυρη ταινία»

Είναι αυτονόητο ότι ο Ερντογάν τίποτα δεν κάνει τυχαία και από ευαισθησία.  Μόλις ανακουφίστηκε από την πρωτιά των εκλογών της 14ης Μαϊου  εξέφρασε τα συναισθήματά του πάλι με ερωτικά τραγούδια απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του και όχι σε οποιουσδήποτε ψηφοφόρους αλλά σε αυτούς της Κωνσταντινούπολης! Σε αυτούς που θα το έδινε την παντοδυναμία

Ο τούρκος πρόεδρος είχε δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter το τραγούδι που είναι της δεκαετίας του ’80: «Κωνσταντινούπολη, έρωτά μου!» έγραψε ο τούρκος πρόεδρος και πολλοί λένε ότι είναι το αγαπημένο του και του έφερε γούρι!

Οι στίχοι του τραγουδιού που έφεραν γούρι στον Ερντογάν αναφέρουν:

«H δική μας είναι μια ερωτική ιστορία, είναι σαν μια  ασπρόμαυρη ταινία
Σαν τη φλόγα με το νερό, το τριαντάφυλλο και το αγκάθι,
Η ιστορία μας είναι σαν μια φλόγα.
H δική μας είναι μια ερωτική ιστορία, είναι σαν  ασπρόμαυρη ταινία
Σαν τη φλόγα με το νερό, το τριαντάφυλλο και το αγκάθι,
Η ιστορία μας είναι σαν μια φλόγα.
Αυτά τα τριαντάφυλλα είναι για σένα,
Αυτή η καρδιά είναι δική μας
Εσύ μην λυπάσαι και μην κλαις
Να χαμογελάς για πάνα».

Ο Ερντογάν τραγουδά στους νέους

Ο Ερντογάν δεν παρέλειπε να τραγουδά και στους νέους ψηφοφόρους του, που σε αυτούς πόνταρε περισσότερο τον τελευταίο καιρό.

Ο Τούρκος πρόεδρος τότε,  εμφανίστηκε στην περιοχή Şanlıurfa, να τραγουδάει το ερωτικό τραγούδι «Έλα, τραγούδα» μαζί με δημοφιλή τραγουδιστή της Τουρκίας, σημάδι πως προσπαθεί να αντιστρέψει τα όχι και τόσο ευνοϊκά γι’ αυτόν προγνωστικά εν όψει των εκλογών

Ο Ερντογάν τραγούδησε, συνοδεύοντας τον Τούρκο τραγουδιστή, τους εξής στίχους: «Καρδιά μου μην σταματάς, μίλα. Καρδιά μου, πες το εσύ. Πες τον έρωτα μου στην αγαπημένη, πες τον πόνο μου στην αγαπημένη. Αντε πες της πόσο την αγαπω, αντε πες της πως την βλέπω στα όνειρα μου, πες της τα ξενύχτια μου. Αντε πες της».

Το νόημα του τραγουδιού  – «Έλα, τραγούδα»

Όταν σε βλέπω, λέει το τραγούδι, σταματά η ώρα.

Καρδιά μου μην σταματάς, μίλα καρδιά μου πες το εσυ. Πες τον έρωτά μου στην αγαπημένη, πες τον πόνο μου στην αγαπημένη , αντε πες της πόσο την αγαπώ, αντε πες της πως την βλέπω στα όνειρά μου, άντε πες της τα ξενύχτια μου….

0:59Το προεκλογικό τραγούδι του Ερντογάν που του χάρισε την νίκη

Να θυμίσουμε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν το διάστημα της προεκλογικής του εκστρατείας είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη με το ξαφνικό πρόβλημα υγείας που παρουσίασε στον αέρα μιας τηλεοπτικής εκπομπής. Ο Ερντογάν αφού ανάρρωσε συνέχισε τον προεκλογικό του αγώνα και σε μια ομιλία του στην άγκυρα βγήκε στην εξέδρα έπιασε το μικρόφωνο και ξεκίνησε άλλη μια φορά το τραγούδι. Αλλά αυτό δεν ήταν οποιοδήποτε τραγούδι, ήταν το τραγούδι που του χάρισε την παντοδυναμία.

Το τραγουδούσε στην έναρξη των ομιλιών του αλλά και στο τέλος με τον τουρκικό λαό να γοητεύεται μέχρι… τελικής λατρείας.

«Σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε».

Το ερωτικό τραγούδι που έπαιζε όλη νύχτα στο Προεδρικό Μέγαρο

Μορφή ύμνου έχει πάρει στην Τουρκία ενόψει των εκλογών στις οποίες στέφθηκε νικητής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το τραγούδι που θεωρείται ότι τον βοήθησε να οδηγηθεί στην κορυφή.

Αυτό το τραγούδι σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ έπαιζε όλη νύχτα στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι στίχοι του τραγουδιού είναι ένας ύμνος στην αγάπη του λαού προς τον Ερντογάν και αντίστροφα.

«Οι αναμνἠσεις σου είναι παντού. Όπου κι αν κοιτάξω βρίσκω τα δικά σου ίχνη. Ακόμη κι αν δεν θέλω να σε σκέφτομαι, όλα σε θυμίζουν! Οι αναμνἠσεις σου είναι παντού. Όπου κι αν κοιτάξω βρίσκω τα δικά σου ίχνη. Ακόμη κι αν δεν θέλω να σε σκέφτομαι, όλα σε θυμίζουν! Εμείς μαζί περπατήσαμε σε αυτόν τον δρόμο, μαζί βραχήκαμε κάτω απο την βροχή» είναι οι στίχοι του τραγουδιού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.