Ο ελέφαντας στον ..κτηνίατρο
———————————————
“Για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες πρέπει να πάμε στον κτηνίατρο”, είπε χαριτολογώντας ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλώντας με την Μάρα Ζαχαρέα στο STAR.
Γιατί τόσο η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η αντιπολίτευσή του -παρά τα λάθη και τις παραλείψεις και των δύο περιόδων- παρουσιάζονταν από τα κυβερνητικά στελέχη του κ Μητσοτάκη σαν ο ελέφαντας που ξεθεμελίωσε την χώρα.
Η διαστροφή γεγονότων και λόγων επί σχεδόν οκτώ χρόνια οδήγησε στο σοκαριστικό αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών .
Η προπαγανδιστική αρχή του “πες -πες, κάτι θα μείνει έπιασε τόπο.
Κυριάρχησε ο φόβος στην επιλογή των ψηφοφόρων.
‘Ελεγαν ότι η απλή αναλογική θα οδηγούσε στην συνεργασία Τσίπρα -Βαρουφάκη και θα μας επέστρεφε στο κλείσιμο των τραπεζών και των άλλων “επαναστατικών” προθέσεων του εκκεντρικού οικονομολόγου Γιάνη ,με ένα Ν.
Ακόμα και οι συνταξιούχοι πίστεψαν ότι η 13η σύνταξη δεν ήταν μόνιμη ,ότι ήταν ένα επίδομα το οποίο ανά πάσα στιγμή θα κοβόταν.
Η ίδια τακτική εφαρμόζεται και στην δεύτερη ,τόσο σύντομη, προεκλογική περίοδο.
Δεν είναι η ώρα να αποδοθούν ευθύνες για την εκκωφαντική πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.
Τον λόγο έχουν και πάλι οι ψηφοφόροι που σαν κτηνίατροι πρέπει να εξετάσουν αν ο ελέφαντας είναι όντως ελέφαντας .
Η κάλπη είναι, πραγματικά, άδεια…

















![[372767] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΕ ΚΟΖΑΝΗ, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/eurokinissi)](https://avecnews.gr/wp-content/uploads/2026/01/6348141-2048x1364-1-120x86.jpg)

