Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη – Αισθητός στην Αττική – Δεν συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης

Seismos tora
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αθήνα.

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ έξω από την Αταλάντη, σημειώθηκε γύρω στις 3.30 το μεσημέρι.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό, σημειώθηκε 10 χλμ νοτιοδυτικά της Αταλάντης, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 5χλμ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό, η δόνηση σημειώθηκε στα 10 χλμ νοτιοδυτικά της Αταλάντης, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 5χλμ. – Στα 4,9 Ρίχτερ η αναφορά του Ευρωμεσογειακού

Λέκκας για το σεισμό στην Αταλάντη: Η περιοχή δίνει τέτοιους σεισμούς, κι αυτό είναι θετικό

«Είναι πολύ πρόωρο να πούμε για προσεισμό ή μετασεισμό, θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινόμενου, και στη συνέχεια θα κάνουμε εκτιμήσεις» τόνισε στον ΣΚΑΪ για το σεισμό μεγέθους 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. 

«Η περιοχή έχει βεβαρημένο ιστορικό, που αναφέρεται ουσιαστικά και σε πολύ μεγάλους σεισμούς» υπενθύμισε ο καθηγητής Γεωλογίας. «Η περιοχή δίνει τέτοιους σεισμούς, κι αυτό είναι θετικό. Είναι μέσα στα πλαίσια της κανονικής σεισμικότητας στην περιοχή» εξήγησε.

«Έχουμε να κάνουμε με ένα μικρό σχετικά σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός σε ευρύτερη περιοχή του ελλαδικού χώρου μέχρι και την Αθήνα, κυρίως στα ψηλά κτήρια». Βεβαίως, πρόσθεσε ο κ. Λέκκας, στις παρακείμενες περιοχές είχαμε μεγάλες εντάσεις, αλλά από τις πληροφορίες που προκύπτουν δεν έχουμε κάποιες επιπτώσεις.

Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να σταλεί κλιμάκιο του ΟΑΣΠ στην περιοχή.

Ζήτησε από τους κατοίκους να κρατήσουν την ψυχραιμία τους, να μην πλησιάζουν τα  παλιά σπίτια, αλλά και περιοχές που υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.