Λαός φοβισμένος, πάντοτε νικημένος -Γράφει η Μανουέλα Μαθιουδάκη

Laos sopaine kaneis milouse giati itan fovismenos evlepe sinomotes itan polloi
Facebook
Twitter
LinkedIn
Γράφει η  Μανουέλα Μαθιουδάκη259135 119872648097539 8203696 o
——————————————————-
Στην ζωή των Ελλήνων συνέβησαν δύο απρόσμενα γεγονότα που  ανέτρεψαν την ψυχική τους ισορροπία και φύτεψαν τον φόβο στο υποσυνείδητο τους.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ: Η χρεοκοπία τη χώρας το 2010.
Εκατοντάδες χιλιάδες μαγαζιά και επιχειρήσεις έκλεισαν, 1,5 εκ άνθρωποι έμειναν άνεργοι και εξ αυτού  χωρίς ιατρική κάλυψη, μισό εκατομμύριο ομολογιούχοι έχασαν τις οικονομίες μιας ζωής  με το PSI του κ Βενιζέλου, οι συνταξιούχοι βρέθηκαν  με μισή  σύνταξη.
Είδαμε ανθρώπους να αυτοκτονούν αντιμέτωποι με τα χρέη τους, άλλους να ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια. Και πολλά άλλα.
Πραγματικό σοκ καθώς μας βρήκε απροετοίμαστους με τον Γ Παπανδρέου να λέει λίγο πριν “λεφτά υπάρχουν”
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Η πανδημία του Κόβιντ.
Ήρθαμε ξαφνικά αντιμέτωποι με τον θάνατο. Όλες οι ηλικίες. Συγκλονιστικές και αξέχαστες οι εικόνες με τα χιλιάδες φέρετρα στην Ιταλία. Κλειστήκαμε στα σπίτια μας για να γλυτώσουμε, λες και δεχθήκαμε επίθεση εξωγήινων.
Και νέο σοκ καθώς επίσης  δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι θα μας εύρισκε  μια θανατηφόρα  πανδημία.
Αυτόν ακριβώς τον φόβο εκμεταλλεύτηκαν και επαύξησαν  οι άριστοι Αμερικανοί επικοινωνιολόγοι και στρατηγικοί σχεδιαστές του κ Μητσοτάκη ώστε να έρθει αυτό το απίστευτο, για όλους ανεξαιρέτως, 41% των περασμένων εκλογών.
Γιατί, όπως λένε οι ψυχολόγοι, οι έχοντες την όποια εξουσία μπορούν εύκολα να εκμεταλλευτούν το αίσθημα του φόβου προκειμένου να χειριστούν , να ελέγξουν και να χειραγωγήσουν τους άλλους ανθρώπους  με την βοήθεια των ΜΜΕ και την διασπορά της κινδυνολογίας.
Η χρησιμοποίηση ακατανόητων όρων (πχ υποκατώτατος μισθός,click away),διχαστικές δηλώσεις ( πχ “Ή εγώ ή ο Τσίπρας” ,”Αυτοδυναμία ή πάλι  εκλογές τον Αύγουστο) ,η μονομερής εστίαση σε ένα θέμα (“Ο Τσίπρας φταίει για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον”) ,είναι μόνο μερικές από τις τακτικές για την διασπορά του φόβου σε έναν  ήδη φοβισμένο λαό.
Έτσι επιτυγχάνεται η συμμόρφωση του ατόμου στα ζητούμενα, καθώς ο καθένας σκέφτεται μόνο την αυτοσυντήρησή του  χωρίς να εκλογικεύει, να κριτικάρει και να φιλτράρει  τις παρεχόμενες πληροφορίες.
Είναι προφανές ότι  ο κ Μητσοτάκης με τους Αμερικανούς συμβούλους του τρέχει με Φεράρι  ενώ ο κ Τσίπρας με τους δικούς του τρέχει με Φιατάκι.
 Δυο διαφορετικές ιδεολογίες, δύο διαφορετικές ηθικές που όμως οδηγούν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.
ΩΣΤΟΣΟ , ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΕΪΝΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.