Περού: Εισβολείς καταστροφών με εξορύξεις- Βοήθεια!

Thumbnail (6)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Αλληλεγγύη στους αυτόχθονες λαούς του Περού

Οι νομοθέτες του Περού πρόκειται να ψηφίσουν έναν νέο νόμο που μπορεί να προκαλέσει γενοκτονία στον Αμαζόνιο. Η απαράδεκτη πρόταση έχει έναν στόχο: την αρπαγή της πολύτιμης γης των απομονωμένων αυτοχθόνων κοινοτήτων, οι οποίες αγνοούν τον κίνδυνο που τις πλησιάζει.

Το νομοσχέδιο υποστηρίζεται από εταιρείες εξορύξεων, υλοτομίας και πετρελαίου, κι αν περάσει μπορεί να αφαιρέσει απ’ τις απομονωμένες κοινότητες τα δικαιώματα γης τους και να δημιουργήσει ένα νέο κύμα εισβολών, καταστροφών, βίας και θανατηφόρων ιών.

Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα!

Αυτόχθονες ηγέτες απ’ όλη τη χώρα έχουν στείλει την έκκλησή τους στις εφημερίδες, οργανώνουν διαμαρτυρίες κι ασκούν πίεση στους νομοθέτες. Αλλά φοβούνται πως αυτό δεν θα είναι αρκετό για να σταματήσουν το νομοσχέδιο. Γι’ αυτό ζητούν τη βοήθεια όλων μας ώστε με παγκόσμια κινητοποίηση να αλλάξει η κατάσταση υπέρ τους.

 

 
Οι αυτόχθονες λαοί προστατεύουν πάνω απ’ το ένα τρίτο του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, κρατώντας το ανέπαφο για γενιές και γενιές. Αλλά τώρα, ιδιωτικά συμφέροντα εκμεταλλεύονται την πολιτική αστάθεια για να διαλύσουν το νόμο που προστατεύει τις απομονωμένες κοινότητες στο Περού, και να ικανοποιήσουν την απληστία τους για εξορύξεις πετρελαίου, υλοτομία και βιομηχανική γεωργία.

Είναι ένας άδικος αγώνας για επιβίωση: 25 κοινότητες ζουν σε απομόνωση, αγνοώντας τον κίνδυνο που επιφυλάσσουν τα λόμπι, τα οποία είναι αποφασισμένα να υπονομεύσουν τα προστατευτικά μέτρα.
Οι τοπικοί ηγέτες καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να σταματήσουν αυτό που πολλοί αποκαλούν «νομοσχέδιο γενοκτονίας», κι αν στηριχθεί η έκκλησή τους, το Κογκρέσο του Περού δεν θα τολμήσει να προχωρήσει στην ψήφιση του νόμου.

 
Οι αυτόχθονες ηγέτες του Περού έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα για την προστασία του Αμαζονίου και του πλανήτη μας. Τώρα ζητούν βοήθεια απ’ το παγκόσμιο κίνημά  για να αντισταθούν στα συμφέροντα των εταιρειών που επιδιώκουν να καταργήσουν τους νόμους που προστατεύουν τα εδάφη και τις ζωές των απομονωμένων λαών του Περού.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.