Το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Mitsotakis maximou2 1068x749 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Το υπουργείο Εξωτερικών  αναλαμβάνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ ο Νίκος Δένδιας μετακινείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πλήρης αλλαγή και στα πρόσωπα που αναλαμβάνουν το υπουργείο Οικονομικών Επικρατέστερος είναι ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ εκεί μετακινείται από το υπουργείο Ανάπτυξης ο Νίκος Παπαθανάσης. Ο μέχρι πρότινος υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας είναι πιθανό να μετακινηθεί στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Στη θέση του Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Εργασίας είναι     ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει σύμφωνα με τις ίδες εκτιμήσεις ο γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης.

 

Το υπουργείο Υγείας αναλάμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,, ενώ η Νίκη Κεραμέως   αναλάμβανει το υπουργείο Εσωτερικών. Στη θέση της Νίκης Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας  ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Το υπουργείο Ενέργειας αναλαμβάνει ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης  του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη, ενώ για το νεοσύστατο υπουργείο Οικογενειακής Πολιτικής και Κοινωνικής Συνοχής  η Σοφίας Ζαχαράκη.

Ο Άκης Σκέρτσος παραμένει υπουργός Επικρατείας, ενώ υπουργών Επικρατείας θα δοθούν στον Μάκη Βορίδη και στον Σταύρο Παπασταύρου.

Για το υπουργείο Τουρισμού ακούγεται η Όλγα Κεφαλογιάννη, για το Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο νυν δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, για το Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Χρήστος Στυλιανίδης, για το Ναυτιλίας ο Νότης Μηταράκης, για το Κλιματικής Κρίσης ο Βασίλης Κικίλιας, για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ στο Πολιτισμού είναι το πιθανότερο είναι ότι θα παραμείνει η Λίνα Μενδώνη.

Για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ακούγονται τα ονόματα του Κώστα Τσιάρα ή του Λευτέρη Αυγενάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.