Πόσο θα κρατήσει ο καύσωνας που έρχεται στη Χώρα μας απο την Τετάρτη

Kafsonas 1 (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο πρώτος καύσωνας  έρχεται στην Ελλάδα από την Αλγερία και το Μαρόκο, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία πάνω από τους 40 βαθμούς.,Οι μετεωρολόγοι μας μας προειδοποιούν για διάρκεια τουλάχιστον μιας εβδομάδας ώστε να πάρουμε μέτρα προστασίας

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος,  είπε  ότι η χώρα   θα επηρεαστεί από ένα παρατεταμένο «κύμα» καύσωνα που μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα ημέρες.

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στο newsit.gr, για το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν, αναφέρει αρχικά ότι την Παρασκευή (07.07.2023) η θερμοκρασία έφτασε μέχρι και τους 40,5 βαθμούς στο Κρανίδι.

Όπως είπε, για σήμερα Σάββατο «περιμένουμε υποχώρηση της θερμοκρασίας, όπως και την Κυριακή, καθώς οι βοριάδες θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Περιμένουμε δηλαδή, να μην περάσει ο υδράργυρος τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, όπως και την Κυριακή τους 36 με 37 βαθμούς»

«από την Δευτέρα, όμως και και ιδιαίτερα από την Τρίτη Τετάρτη και μετά, περιμένουμε να μας επισκεφθεί ο πρώτος ουσιαστικά θερινός καύσωνας, με τον υδράργυρο να χτυπά κόκκινο στις κλειστές, πεδινές, ηπειρωτικες περιοχές, μακριά από την θάλασσα, όπως είναι οι πεδιάδες της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Βοιωτίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας και Αιτολοακαρνανιας, πιο συγκεκριμένα, στην Σπάρτη, στο Αγρίνιο, στην Θήβα, στην Λιβαδειά, στην περιοχή του Ασπροπύργου, εδώ στην Αττική.

Θα φτάσει από την Πέμπτη, Παρασκευή και μετά και θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Πιστεύω ότι θα αγγίξει τοπικά τους 42, δεν αποκλείεται ακόμα και τους 43 βαθμούς. Θα είναι ένας καύσωνας διαρκείας, δηλαδή θα κρατήσει αρκετές ημέρες και αυτό θα έχει σαν συνέπεια και οι νύχτες να ζεστάνουν σιγά σιγά” υπογραμμίζει ο μετεωρολόγος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.