Ευκλείδης Τσακαλώτος :Υποψήφιος για την προεδρία του Συριζα

3909273 scaled
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός  Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία,  του Σύριζα

Γιατι όπως είπε είναι  ανάγκη:

«ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει κομμάτι της Αριστεράς», ενώ αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, περιγράφοντας το ένα σκέλος της υποψηφιότητά του, ως «συνέχεια» και το άλλο ως «τομή».

«Σας κάλεσα εδώ να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου. Μετά από μια τόσο μεγάλη ήττα χρειάζεται αναστοχασμός κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά τρέχουν τα γεγονότα και δεν μπορούμε να περιμένουμε. Η δική μου υποψηφιότητα βασίζεται στο δίπολο συνέχεια και τομή. Η συνέχεια βασίζεται στην παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα για όσα καταφέραμε. Ως κυβέρνηση βγήκαμε από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια.

Είχαμε και τη συμφωνία των Πρεσπών με τον καθοριστικό ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, στην ιστορία αυτό θα μείνει. Όταν έχεις χάσει με τέτοια διαφορά, υπάρχουν πράγματα που δεν έχεις κατανοήσει, ίσως δεν πιάσαμε τη ψυχολογία όσων ήθελαν μια σταθερή συνέχεια, ίσως δεν πείσαμε με τις προτάσεις και παρεμβάσεις μας. Στη δική μου σύλληψη ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει κομμάτι της Αριστεράς. Δεν μπορώ να φανταστώ Αριστερά που δεν θα θέλει να κάνει ανοίγματα στον κόσμο, σε εργαζομένους όλων των ειδών, από τα ντελίβερι μέχρι την εστίαση και τον τουρισμό. Έχουμε μια πολύ ταξική κοινωνία που καθορίζεται το μέλλον των παιδιών από τη στιγμή που έχουν γεννηθεί.

Αλλά θέλουμε να απευθυνθούμε και σε έναν νέο με μια μικρή επιχείρηση, σε έναν νέο επιστήμονα που θέλει ένα αναπτυξιακό Κράτος με κανόνες. Θέλουμε να απευθυνθούμε σε ανθρώπους με αναπηρία και στον ΛΟΑΤΚΙ χώρο. Θέλουμε να απευθυνθούμε σε πάρα πολύ κόσμο. Είναι άλλη ερώτηση σε ποιον απευθύνεσαι και άλλη ερώτηση ποιος είσαι εσύ που απευθύνεσαι. Όσο ακούμε τον κόσμο πρέπει να εξηγήσουμε τις αξίες μας, τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας. Από αυτή τη συνάντηση μπορεί να βγει κάτι πολύ καλό.

Στις εκλογές είχαμε μια θολή ταυτότητα. Αυτό το λένε Αριστεροί αλλά και αναλυτές. Το στίγμα μας δεν ήταν ξεκάθαρο. Η Αριστερά θέλει να βοηθήσει τον κόσμο για μια καλύτερη ζωή, και στη διαπραγμάτευση υπό τον Αλέξη Τσίπρα το αποδείξαμε αυτό με εμένα επικεφαλής και μαζί με μια μεγάλη ομάδα νέων που δούλεψε πολύ σκληρά, όχι στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους, αλλά έχοντας στο μπροστινό μέρος της σκέψης το για ποιον διαπραγματευόμαστε. Έτσι βγήκαμε από το μνημόνιο με την κοινωνία όρθια. Δώσαμε χώρο στον κόσμο στην κοινωνία για να οργανωθεί και να παίξει ουσιαστικό ρόλο.

Η Αριστερά έχει εικόνα για το σύστημα εξουσίας που βάζει εμπόδια. Οι φραγμοί που μπαίνουν στην οργάνωση του κόσμου είναι ιδεολογικοί, θεσμικοί, σε μια Δημοκρατία που γίνεται όλο και πιο φτωχή. Όλα αυτά είναι πεδία μάχης για την επόμενη περίοδο», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών

 

 

 

 

ε

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.