Μαριάννα Βαρδινογιάννη -Η γυναίκα αυτή ήταν μία γυναίκα καλή στην ψυχή. Γράφει ο Πέτρος Μπιρμπίλης

6378e488d644b
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η γυναίκα αυτή ήταν μία γυναίκα καλή στην ψυχή.

Του Πέτρου Μπιρμπίλη

Όχι πως το γνώριζα πέρα από όσα έβλεπα στις τηλεοράσεις και στα έντυπα, αλλά επειδή ήταν κάτι σα μητέρα για μία φίλη μου καλή, όταν η φίλη μου αυτή παντρεύτηκε και έτυχε να καθίσουμε για λίγο στο ίδιο τραπέζι, ο αέρας που την περιέβαλε ήταν ελαφρύς, ευχάριστος, καθόλου σκοτεινός.

Ec883e56e261cf61d32b8b79cfdd0ef5 xl

Ο τρόπος που μιλούσε με τη φίλη μου, σκυμμένη προς τη μεριά της, ήταν τρυφερός. Μου έδωσε την εντύπωση ότι γνωρίζει πώς είναι ευλογημένη, τουλάχιστον από την άποψη εκείνη που οι υπόλοιποι δεν την βλέπουμε ούτε στον ύπνο μας.

Τα είχε όλα, και αυτό, σε αντίθεση με άλλες κυρίες τέτοιου τύπου που έχω γνωρίσει κατά την εξάσκηση του δημοσιογραφικού μου επαγγέλματος, κάτι γυναίκες άπληστες, υποταγμένες στον απύθμενο ναρκισσισμό τους, σκύλες, αγέλαστες, αυτή δεν φαινόταν να πάσχει ούτε από υπεροψία ούτε από την πλήξη που συνήθως σκιάζει τους ανθρώπους που τα έχουν όλα.

Bardinogiannh1

Δεν πιστεύω στην οργανωμένη φιλανθρωπία για να είμαι ειλικρινής.

Τη φιλανθρωπία που συνδυάζεται με κοσμικά gala σε επαύλεις, πολυτελή ξενοδοχεία ακόμη και στα σαλόνια των Βερσαλλιών, (ναι, ναι)!

Η Αριστερή πλευρά μου θα ήθελε να μην υπάρχει ανάγκη οι άνεργοι, οι αναξιοπαθούντες, οι σοβαρά άρρωστοι, να ελπίζουν στην καλοσύνη, και πολύ συχνά στην ελεημοσύνη των προνομιούχων που με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να φαίνονται καλόψυχοι.

Τα υπόλοιπα, αυτή τη στιγμή περιττεύουν, δεν θα επιστρέψω να σπιλώσουν το χαμόγελο και την ευγνωμοσύνη που νιώθουν για αυτήν γονείς μικρών παιδιών που σώθηκαν εξαιτίας του έργου της. Θα μπορούσε να μην ενδιαφέρεται.

Να κάθεται δίπλα στις πισίνες και στα δεντράκια στις επαύλεις της, στα σκάφη της και στα αεροπλάνα της, και να διαβάζει κοσμικά περιοδικά, πίνοντας ακριβά ποτά και αντικαταθλιπτικές σκόνες.

Την έχω σχολιάσει μερικές φορές, για τα ρούχα της που μου φαίνονταν υπερβολικά. Νομίζω θα ήταν  πιο γοητευτική αν επέλεγε μια απλούστερη γκαρνταρόμπα. Γούστο της. Καλό της ταξίδι και μακάρι να έχει μία καλή θέση εκεί που θα πάει. Εκεί όπου, από ότι λένε, η θέα είναι για όλους ίδια.

Ο Πέτρος Μπιρμπίλης εκ συγγραφέας και σκηνοθέτης

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.