Με θητεία έως τις 30 Ιουνίου 2017 το νέο ΔΣ της ΕΡΤ / Εν αναμονή της κυκλοφορίας για το “National Geographic”

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Με θητεία έως τις 30 Ιουνίου 2017 το νέο ΔΣ της ΕΡΤ

Με ορίζοντα 4ετίας, αλλά με πιθανές αλλαγές στον ορίζοντα, το νέο ΔΣ της ΕΡΤ. Με την κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Σίμος Κεδίκογλου και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ως τις 30 Ιουνίου του 2017 στο ΔΣ της ΕΡΤ θα συμμετέχουν 7 μέλη. Ο Νίκος Τέλλης, καθηγητής Εμπορικού Δικαίου της Νομικής του Αριστοτέλειου , ως πρόεδρος , ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος, ως διευθύνων σύμβουλος και ως μέλη, ο επιχειρηματίας Τζόνι Καλημέρης (χωρίς να λαμβάνει θέση

αντιπροέδρου), ο σκηνοθέτης Χάρης Παπαδόπουλος, ο δημοσιογράφος Αριστοτέλης Σαμαντάς, δημοσιογράφος η Άννα –Εννυ Μαγιάση, και ο Αρίστων Κοντιζάς,(που μετέχει στο ΔΣ από την εποχή του Χ. Παναγόπουλου) ως μέλος με αναπληρωτή το Συμεών Σαζακλόγλου. Οι δύο θέσεις θα αλλάξουν άμεσα μετά από αρχαιρεσίες που θα γίνουν στην ΠΟΣΠΕΡΤ, όμως είναι πολύ πιθανό να καταργηθούν καθώς ο νέος νόμος για τις ΔΕΚΟ που προωθείται, απομακρύνει τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Μια τέτοια προοπτική θα είναι αρνητική για την ΕΡΤ, αφού τα πολιτικά πρόσωπα θα λειτουργούν εν λευκώ στη διοίκηση της εταιρείας. Η δεύτερη αλλαγή που αρχικά είχαν δεσμευτεί τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ήταν η ανάληψη και της προεδρίας από το Νίκο Σίμο, πράξη για την οποία πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση πρώτα. Ως προς τις αρμοδιότητες ο Τζόνι Καλημέρης λαμβάνει την ευθύνη του προγράμματος, με διευθυντή Τηλεόρασης, τον Κώστα Σπυρόπουλο. Αντιθέτως δεν έλαβε την αρμοδιότητα των οικονομοτεχνικών, αν και είναι ο μόνος από που γνωρίζει από κοστολόγια στο ΔΣ. Η αρμοδιότητα πέρασε στον έλεγχο του Χάρη Παπάδοπουλου, και πρόεδρο του Τεχνικού Συμβούλιου, θέση με εξειδικευμένες γνώσεις την Ε. Μαγιάση.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21753#more-21753

Εν αναμονή της κυκλοφορίας για το “National Geographic”

Στο τεύχος Μαΐου βρίσκεται “κολλημένο” το “National Geographic», με εξώφυλλο τον ελληνικό χρυσό. Οι προμηθεύτριες εταιρείες, ειδικού χαρτού και υλικών εκτύπωσης του περιοδικού, δεν δέχθηκαν να εισπράξουν εγγυητικές, παρά μόνο ρευστό χρήμα ενώ ούτε οι ασφαλιστικές εταιρείες αρνούνταν να τα μεταφέρουν στην Ελλάδα, εξαιτίας της αστάθειας του καθεστώτος οικονομίας ασφυξίας που βρίσκεται η χώρα μας. Τελικά φαίνεται πως βρέθηκε η λύση και θα γίνει η εισαγωγή των υλικών , οπότε και τα δύο καθυστερούμενα τεύχη θα κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα.
Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Προς «κόκκινο» όμιλο προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έχει ακόμη αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει με τα κομματικά του ΜΜΕ. Προς το παρόν, οι περισσότεροι στο κόμμα της αριστεράς κλείνουν προς τη δημιουργία ενός ομίλου που θα συστεγάσει την «Αυγή», το «Κόκκινο» και ίσως και το left.gr που τώρα ανήκει στην νεολαία του κόμματος. Το τελευταίο διάστημα η «Αυγή» παρουσιάζει σημαντική άνοδο των πωλήσεων, αναλογικά με τη μέχρι πρότινος κυκλοφοριακή της κατάσταση. Η εφημερίδα ήδη προχωράει σε ανανέωση του τεχνολογικού της εξοπλισμού, μετά από πολλά χρόνια.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.