Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας- εικαστικά και μουσικά δρωμενα 8 έως 31 Αυγούστου

Festival cover photo1662042278
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων παρουσιάζουν τον Cacao Rocks και τον Γιώργο Μέγκουλα, σε μία εικαστική συνομιλία ζωγραφικής και γλυπτικής.

 

Ο Cacao Rocks -κατά κόσμον Ιάσονας Μέγκουλας- ένας από τους πρωτοπόρους street artists της Ελλάδας, ξεκίνησε τη δράση του σε ηλικία μόλις 14 ετών, δημιουργώντας την πρώτη του μεγάλη τοιχογραφία για λογαριασμό της Greenpeace, σε δημόσιο χώρο στην Κέρκυρα ,

Η ξεχωριστή του “γραφή” που συνδυάζει την μοντέρνα ελληνική ζωγραφική με την τεχνοτροπία του street art, έχει κάνει το έργο του γνωστό σε πολλές χώρες, με παρουσιάσεις σε μουσειακούς χώρους και πινακοθήκες και συνεργασίες με μεγάλα διεθνή branding, ενώ έργα του βρίσκονται σε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο.

Είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη σειρά ζωγραφικών και κεραμικών του έργων στο νησί που μεγάλωσε, την Κέρκυρα.

 

Ο Γιώργος Μέγκουλας, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες της γενιάς του, θεωρείται πρωτοπόρος του κονστρουκτιβισμού αλλά και από τους τελευταίους δεξιοτέχνες της κλασικής γλυπτικής.

Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι και μαθήτευσε κοντά σε μεγάλους γλύπτες της εποχής. Έχει φιλοτεχνήσει δεκάδες μνημεία που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους στην Ελλάδα, ενώ τα έργα του έχουν εκτεθεί στην Ευρώπη και την Αμερική.

Για το έργο του έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, με κορυφαία την υψηλή διάκριση του “Ιππότη Γραμμάτων &  Τεχνών” το 1995, από το Γαλλικό κράτος.

 

Στην επιμέλεια των εκθέσεων, συνεργάζεται η Κατερίνα Κοσκινά, Ιστορικός της Τέχνης.

 

CACAO ROCKS

Έκθεση Ζωγραφικής

Αίθουσα Τέχνης “Θάνος Χρήστου”

08-31.08.2023

Είσοδος Ελεύθερη

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΓΚΟΥΛΑΣ

Έκθεση Γλυπτικής

Κήπος του Λαού

08-31.08.2023

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

Συναυλίες των Μουσικών Σωμάτων των Φιλαρμονικών Κυνοπιαστών & Γαστουρίου

 

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Πλατεία Κυνοπιαστών

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Πλατεία Γαστουρίου

Τα Μουσικά Σώματα των Φιλαρμονικών Κυνοπιαστών & Γαστουρίου, άρρηκτα συνδεδεμένα με την παράδοση του νησιού της Κέρκυρας, παρουσιάζουν δύο συναυλίες (13/8 Αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη Κυνοπιαστών & 20/8  Κεντρική Πλατεία Γαστουρίου).

 

Η συναυλία στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη Κυνοπιαστών δίνεται με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη του σπουδαίου και πρώτου μαέστρου της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, του Βασίλειου Κρητικού. Το έργο του αείμνηστου δασκάλου είναι πασίγνωστο στους κατοίκους του χωριού μας, όπως είναι και στους ανθρώπους των υπολοίπων χωριών όπου δίδαξε μουσική και ήθος, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην υλοποίηση του οράματος ίδρυσης και λειτουργίας τεσσάρων επαρχιακών φιλαρμονικών του νησιού μας. Δεκάδες νέοι από τα σωματεία αυτά, με μόνο όπλο τις μουσικές γνώσεις που έλαβαν από το Βασίλειο Κρητικό, υπηρέτησαν και πολλοί σταδιοδρομησαν στα μουσικά σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας μας τις δύσκολες δεκαετίες της μετανάστευσης.

 

Η συναυλία στην Κεντρική Πλατεία του Γαστουρίου εντάσσεται στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 125 χρόνων από την ίδρυση της Φ.Γ.Κ. “Ομόνοια”  και των λατρευτικών εκδηλώσεων της Προστάτιδος του χωριού και της Φιλαρμονικής Υ.Θ. Οδηγήτριας. Η σύμπραξη με τη Φιλαρμονική Κυνοπιαστών αποτελεί την υλοποίηση ενός πολύ παλιού ονείρου, από την εποχή που δάσκαλος και των δύο Φιλαρμονικών ήταν  ο αείμνηστος επίτιμος αρχιμουσικός Βασίλειος Κρητικός. Είναι όμως και η ωρίμανση των φιλικών σχέσεων των στελεχών και των μελών των δύο σωματείων, όπως αυτή έχει εκφραστεί μέσα από ανταλλαγές, συνεργασίες και κοινές δράσεις όλα αυτά τα χρόνια.

 

Συναυλίες των Μουσικών Σωμάτων των Φιλαρμονικών Κυνοπιαστών & Γαστουρίου

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 – Αύλειος χώρος Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη Κυνοπιαστών

Συναυλία των Μουσικών Σωμάτων των Φιλαρμονικών Γαστουρίου & Κυνοπιαστών

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 – Κεντρική Πλατεία Γαστουρίου

Είσοδος Ελεύθερη

 

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την πολύτιμη υποστήριξη χορηγών, φίλων και εθελοντών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιόνια Νησιά-ΕΣΠΑ 2014-2020 με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

 

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Διονύσης Γραμμένος

Οργάνωση Παραγωγής: LabyardProductions

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Νίκος Ερηνάκης

 

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας θα ανακοινωθεί και στην ιστοσελίδα: www.corfuif.gr

Ακολουθήστε το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας στα Social Media: FacebookInstagram

Και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube για να δείτε τα videos του Φεστιβάλ

 

Γενικές πληροφορίες – Επικοινωνία: info@corfuif.gr

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 0030 2661 200254

Ταμεία – Πληροφορίες Εισιτηρίων: tickets@corfuif.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.