Βγήκε το αριστερόμετρο της συριζαϊκής νομενκλατούρας για τον Στέφανο Κασσελάκη – Του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Stefanos kasselakis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Στέφανος Κασσελάκης ενοχλεί το βαθύ κατεστημένο της Κουμουνδούρου και αυτό για αρχή είναι αρκετά ριζοσπαστικό και αριστερό.

γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στο newpost

O Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι το στερεότυπο που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην ήττα, αντίθετα είναι όλα αυτά που δεν είχε και τον κατηγορούσαν οι αντίπαλοι του.

Με καλές σπουδές, γνώστης της αγοράς που έχει βγάλει χρήμα. Δεν διατηρεί καμία επαφή με παλαιοκομματικούς μηχανισμούς που αντιδρούν και θεωρούν αδιανόητη τη συζήτηση για εκλογή του στην προεδρία.

Μέσα σε τρεις ημέρες έγινε talk of the town και top trending topic στα social.

Ο Κασσελάκης «κλωτσάει» τα στερεότυπα που έφτιαξε η προπαγάνδα τον αντιπάλων, αυτοδημιούργητος εφοπλιστής, όπως δηλώνει, μόλις στα 35 του, με καλές σπουδές στην Αμερική. Σαν να βγήκε από το Χόλυγουντ, καλοντυμένος και με μια βαθιά ευγένεια. Πραγματικά το «πακέτο» πέφτει πολύ για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα το αντέξει;

Κάποιοι που μάλλον ζουν σε χρονοκάψουλα και θεωρούν ότι θίγονται τα ιερά και τα όσια της αριστεράς αναρωτιούνται: «Εφοπλιστής πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;»

Μόνο που δεν το σκέφτηκαν όταν τον έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας στη λίστα επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από την άλλη μάλλον ταυτίζονται με την προπαγάνδα της άλλης πλευράς που θέλει τους αριστερούς, φτωχούς, κατατρεγμένους και κατσαπλιάδες.

Στέφανος Κασσελάκης με σύγχρονες θέσεις, ας πούμε το «μπλοκάκι» να εξισωθεί με το μισθολόγιο, διαχωρισμός κράτους-Εκκλησίας, να έρθουν ξένα ΑΕΙ σε συνεργασία με τα δημόσια, να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία και να αποκτήσουμε επαγγελματικό στράτευμα μάλλον έχει πιο αριστερές θέσεις από κάποιους άλλους που διαπραγματεύτηκαν το κόψιμο του ΕΚΑΣ και το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου.

Διαβάστε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης: Είναι το Big Bang που θα θέσει ξανά σε κυβερνητική τροχιά τον ΣΥΡΙΖΑ;

Οι κομματικοί που εμπόδισαν τον Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει το κόμμα τον αντιμετωπίζουν με φοβικότητα και συνωμοσιολογία. Κάποιοι σπεύδουν να πουν ότι δεν έχει καμία κοινοβουλευτική ή κυβερνητική εμπειρία – καλύτερα θα έλεγα εγώ…. Τα κομματικά τρολ και τα επαγγελματικά στελέχη έχουν αρχίσει τις επιθέσεις με ομοφοβικά σχόλια αλλά και με ξεπερασμένες πολιτικές αναλύσεις.

Αρκεί κάποιος να έχει κομματικά ένσημα για να έχει δικαίωμα να εκτεθεί και να διεκδικήσει την αρχηγία ενός κόμματος, πόσο παλιά και ξεπερασμένη αντίληψη που δεν χωράει στον σύγχρονο κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης και της κλιματικής αλλαγής.

Επίσης αρκετοί έβγαλαν ξανά το αριστερόμετρο και «έκοψαν» τον Κασσελάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις παθογένειες πλήρωσε, που τον οδήγησαν σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές ήττες –στα όρια της πανωλεθρίας οι δυο τελευταίες– και σε μια παρατεταμένη κρίση από την οποία εμφανώς δυσκολεύεται να βγει.

Το γνωστό αριστερόμετρο. Αυτό που τα κομματικά τρόλ αλλά και διάφοροι πρόθυμοι βγάζουν έξω όταν δεν έχουν το πολιτικό μπόι να αναμετρηθούν με την πραγματικότητα.

Όμως δεν λείπει το «αριστερόμετρο» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Λείπει η συγκρότηση, η αξιοπιστία σε πρόσωπα και η επάρκεια ως εναλλακτική Προοδευτική Λύση για τη χώρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ενοχλεί το βαθύ κατεστημένο της Κουμουνδούρου και αυτό για αρχή είναι αρκετά ριζοσπαστικό και αριστερό. Η συνέχεια θα κριθεί και από την ουσία και ανεξάρτητα αν θα γίνει ή όχι ο επόμενος αρχηγός, θα δώσει μια νέα δυναμική στη διαδικασία και στην κούρσα διαδοχής.

Δυστυχώς, σε κρίσιμες εποχές κάποιοι καρεκλοκένταυροι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κατανοούν ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και αγωνίζονται για τους υποψήφιους που θα τους συντηρήσουν στις θεσούλες τους. Ότι δεν μπορούν να κοροϊδέψουν τους πολίτες, και αυτοί δεν θα τους δώσουν ξανά τη δυνατότητα να ασκήσουν τυχοδιωκτικά την εξουσία.

Η πλειοψηφία γύρισε την πλάτη σε όσους παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά – με το πολίτευμα, με τους θεσμούς, με τη δυτική υπόσταση, την επιχειρηματικότητα και με το κύρος της χώρας. Κι ότι προέχει η ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου με αξιοπιστία, ρεαλισμό και ενσυναίσθηση για την αντιμετώπιση των δύσκολων ημερών που έρχονται – κι όχι με βάση το αριστερόμετρο της συριζαϊκής νομενκλατούρας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.