Ζητείται σοβαρα ευθιξία! Της Δέσποινας Μακρινού

1200 460454051 businessman pressed by thumb
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ζητείται σοβαρα ευθιξία!

 Της Δέσποινας Μακρινού

 Ευθιξία! Μιά λέξη υπαρκτή στο ελληνικό λεξιλόγιο, ανύπαρκτη στον κόσμο της πολιτικής και των πολιτικών.

Κανείς δεν φταίει! Και αυτός που φταίει, ποτέ δεν φταίει!

 Φταίει η κλιματική αλλαγή, φταίει η φύση, φταίει το ποτάμι που δεν προλάβαμε να τσιμεντώσουμε, φταίει ο κτηνοτρόφος, φταίει ο γεωργός , φταίνε οι προηγούμενοι, φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει και ο … Χατζηπετρής.

 Ολοι, εκτός απο αυτούς που πραγματικά φταίνε.

Ευθιξία! Μιά λέξη ακριβοθώρητη σε ένα επιτελικό κράτος που ξέρει να αποπροσανατολίζει, να αποδίδει ευθύνες, να διασκεδάζει τη δυστυχία μας.

Ανθρωποι ανυπεράσπιστοι, φορολογούμενοι πολίτες, σε κατάσταση πολιορκίας, στις στέγες των σπιτιών να εκκλιπαρούν ώρες για βοήθεια χωρίς καμία ανταπόκριση. Ηλικιωμένοι – πολλοί απο αυτούς παραμένουν αγνοούμενοι – πνιγμένοι στις λάσπες χωρίς την παραμική ελπίδα σωτηρίας.

“Βάλαμε τα μωρά στο νεροχύτη , πάνω σε καρέκλες για να τα σώσουμε” αναφέρει μία μητέρα. “Ακούγονται ουρλιαχτά απο τα διπλανά σπίτια” αναφέρει ένας άλλος ταλαιπωρημένος πολίτης.

Φωνές απόγνωσης απο παντού, κραυγές που σοκάρουν και γεμίζουν τρόμο.

Σοκ και δέος!

Απίστευτη αναλγησία ενός συστήματος που οφείλει να προστατευει τους πολίτες.

Ανατριχιαστική εγκατάλειψη μιάς ολόκληρης περιοχής που βρίσκεται σε πρωτοφανή κατάσταση κινδύνου.

Ζητείται απεγνωσμένα ευθιξία! Κάποιος να πάρει την ευθύνη. Κάποιος ή κάποιοι να ευαισθητοποιηθούν και με τόλμη να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης.

 

Οχι!!! Μένουμε ικανοποιημένοι και σταθεροί στο επικοινωνιακό ξέπλυμα, μιλάμε για κλιματική αλλαγή, πρωτοφανή ακραία φαινόμενα, κάνουμε επισκέψεις με τη συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων , ματαιώνουμε πολιτικά προγράμματα ομιλιών.

Την ίδια ώρα που μιά ολόκληρη περιοχή έχει καταστραφεί, που υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι, που μετράμε νεκρούς, που η γεωργική παραγωγή ενός ολόκληρου κάμπου έχει καταστραφεί, που χιλιάδες ζώα βρίσκονται θαμμένα στις λάσπες, που ακόμη και τώρα δεκάδες εκκλιπαρούν για βοήθεια κρεμασμένοι στις στέγες των σπιτιών.

Ευθιξία μιά άγνωστη λέξη! Το αντίθετο της, η αναισθησία, είναι πολύ δημοφιλής!!!

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.