ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ

5fbc740259e604869a24c5a4d5f16748 xl
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τη συμμετοχή τους στην απεργία της ΑΔΕΔΥ έχουν ήδη ανακοινώσει οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ), καθώς επίσης και οι ενώσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) δηλώνει ότι «θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση των σωματείων, ενώ καλύπτει όλους τους συναδέλφους που θέλουν να συμμετάσχουν».

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου «προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Πέμπτη 21/9/2023 ημέρα κατάθεσης στην Βουλή του αντεργατικού νομοσχεδίου με αίτημα την απόσυρσή του.

Ανάμεσα στα αιτήματα είναι να αποσυρθεί το εργατικό νομοσχέδιο, να παραταθούν οι συμβάσεις των 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ και να απομακρυνθούν όπου υπάρχουν οι εργολάβοι στο ΕΣΥ, με τους εν εξελίξει διαγωνισμούς «να στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα και να προσφέρουν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα».

Σε 24ωρη απεργία καλεί τα μέλη της και η ΠΕΝΕΝ κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή της για «προδοτική και υπονομευτική» στάση της ηγεσίας – πλειοψηφίας της ΠΝΟ, η οποία αρνήθηκε τη σύγκληση του οργάνου.

Αναλυτικά, μέχρι στιγμής αποφάσεις για 24ωρη απεργία έχουν πάρει οι εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις:

Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Πάτρας, Λαυρίου Αν. Αττικής, Λάρισας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Αρτας, Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λευκάδας, Ημαθίας, Σάμου, Λέσβου, Ζακύνθου, Λαμίας, Αμαλιάδας, Κέρκυρας και Φωκίδας

Ομοσπονδίες: Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας, Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.