Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Πεσλής στο aVecnews: «Δέχθηκα ανήθικη πρόταση, αλλά αντέδρασα με… χιούμορ και σταμάτησε εκεί»

Screenshot 28 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το avecnews μίλησε με έναν εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης τον Κωνσταντίνο Πεσλή, ο οποίος μας έδωσε μια πρώτη γεύση για όλα όσα θα δούμε.

συνέντευξη στη Λαμπριάνα Κυριακού

Στις 9 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα στο θέατρο NOŪS, η κωμωδία- σταθμός  του Γιώργου Ηλιόπολου «Desperados r’ back», σε σκηνοθεσία Βασίλη Τριανταφύλλου.

Το avecnews μίλησε με έναν εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης τον Κωνσταντίνο Πεσλή, ο οποίος μας έδωσε μια πρώτη γεύση για όλα όσα θα δούμε.

Ο νεαρός ηθοποιός, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του σε πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές- «Κόκκινο Ποτάμι», «Ήλιος» κ.α- μας μίλησε μ’ αφορμή την παράσταση. Φυσικά, η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μείνει μόνο εκεί.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε μια ανήθικη πρόταση που δέχτηκε στο παρελθόν, στα όνειρα του, στις χαρές τις καθημερινότητας αλλά και στο πώς βλέπει τη νέα γενιά σε σχέση με τους νέους της δεκαετίας του ’90, στην οποία διαδραματίζεται το έργο.  Τι ζηλεύει από εκείνη την εποχή;

Πείτε μας δύο λόγια για το «Desperados» που θα δούμε στο Θέατρο Νους.

Το Desperados r’back είναι ένα κωμικό/κοινωνικό έργο που έχει γράψει ο Γιώργος Ηλιόπουλος, τον οποίο είχα την τιμή να έχω καθηγητή στην σχολή για δύο έτη, που έχει να κάνει με ένα αποτυχημένο πάρτι αποφοίτησης μιας παρέας φοιτητών νομικής. Το κανονικό πάρτι βέβαια ξεκινάει αφού έχουν φύγει όλοι οι υπόλοιποι καλεσμένοι και μένουν μόνοι τους οι τέσσερεις φίλοι. Στην συνέχεια έχουμε την είσοδο τριών επιπλέον φίλων όπου σιγά σιγά αρχίζει να γίνεται ρουλέτα συναισθημάτων και αφορμή αν μπορώ να πω για να ανακαλύψει ο ένας τον άλλον ξανά από την αρχή. Τώρα αν αυτό έχει θετική ή αρνητική έννοια, θα το αφήσω στους θεατές να το ανακαλύψουν.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Τριανταφύλλου. Το γεγονός ότι είναι και ο ίδιος ηθοποιός σας βοήθησε στην όλη διαδικασία;

Τον Βασίλη τον γνωρίζω αρκετό καιρό, τον σέβομαι και τον θαυμάζω πολύ για την δουλειά του και πάνω απ’ όλα σαν άνθρωπο. Το οτι το σκηνοθετεί ο ίδιος φυσικά λειτουργεί θετικά σε όλο το πρότζεκτ και το σημαντικότερο είναι οτι σου προσφέρει ασφάλεια. Φυσικά το οτι είναι ηθοποιός βοηθάει πολύ στην διαδικασία γιατί έχουμε κοινούς κώδικες επικοινωνίας και μπορεί να μπει στην θέση μας πολύ εύκολα. Δίνει εύστοχες οδηγίες, ακούει, λειτουργεί πολύ έξυπνα με τον καθένα από εμάς. Επομένως Είναι πολύ σημαντικό για έναν σκηνοθέτη να έχει ασχοληθεί με την υποκριτική όποιος και αν είναι αυτός.

Το έργο είναι γραμμένο το 1998, πόσα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε σε σχέση με τη νεολαία;

1998 με 2023. Καλύτερα νομίζω να απαντήσω στο τι έχει μείνει ίδιο από τότε(γέλια).Εντάξει, αν και γεννημένος το 2001 έχω μελετήσει πως ήταν τότε και σίγουρα το πόσο έχει αλλάξει η νεολαία νομίζω είναι εμφανές σε όλους. Πολύ θα ήθελα να είμαι 22 τότε. Ούτε φεισμπουκ, ούτε ινσταγκραμ με τα οποία προσπαθώ να έχω μια σχέση λόγω δουλειάς. Πολύ θα ήθελα να τα διαγράψω(γέλια).Ήταν αλλιώς. Υπήρχε άλλος τρόπος διασκεδάσης, άλλος τρόπος που προσέγγιζες έναν άνθρωπο. Πλέον το μεγαλύτερο αν όχι όλο το ποσοστό νέων, βρίσκονται πάνω από ένα κινητό ή από μια οθόνη. Δυστυχώς όσο συνδεόμαστε με την τεχνολογία, αποσυνδεόμαστε με την πραγματική ζωή.

Γιατί αξίζει να δει κανείς την παράσταση;

Είναι ένα έργο που θα προβληματίσει θεωρώ το κοινό, δείχνοντας αυτά που σκέφτεται ένα νέο παιδί και αυτά που φοβάται για τον κόσμο, την έλλειψη θάρρους να εκφραστεί, τον φόβο για το τι θα πει ο άλλος, όλα αυτά που μπορεί να κρύβει ο καθένας μέσα του. Αφορά όλα τα νέα παιδιά εκεί έξω και όχι μόνο. Όλα αυτά συνυπάρχουν βέβαια με πολλές στιγμές χιούμορ.

Έχετε συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές που έκαναν επιτυχία. Τι έχετε αποκομίσει από αυτή την εμπειρία;

Η τηλεόραση βοηθάει σίγουρα πολύ έναν ηθοποιό στον τρόπο που δουλεύει. Μαθαίνει να δουλεύει σε πιο γρήγορους ρυθμούς και εγώ προσωπικά είχα την τύχη να δουλέψω δίπλα σε πολύ μεγάλα ονόματα. Το να παρατηρείς και να συνεργάζεσαι με τέτοιους ηθοποιούς είναι πέντε σχολές μαζί.

Μπορεί η τηλεόραση να ανοίξει πόρτες για  έναν ηθοποιό και στο θέατρο;

Η τηλεόραση σαφώς ανοίγει πόρτες με την έννοια ότι σε προσέχουν πιο εύκολα σκηνοθέτες και ηθοποιοί φυσικά, για να σε έχουν κατά νου. Η τηλεόραση καλώς ή κακώς απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό και αναγνωρίζεται περισσότερο η δουλειά σου, επομένως πολλοί έρχονται στο θέατρο επειδή σε έχουν δει στην μικρή οθόνη. Για μένα το σημαντικό όμως είναι να σε ξαναγνωρίσουν στο θέατρο.

 Είχες μιλήσει για μια παρενόχληση που δέχτηκες στα πρώτα του βήματα. Πώς βιώνει ένα νέο παιδί στο χώρο αυτές τις καταστάσεις;

Αρχικά να διευκρινίσω ότι δεν αναφέρθηκα σε παρενόχληση αλλά σε μια μορφή ανήθικης πρότασης η οποία αντιμετωπίστηκε με χιούμορ και έληξε εκεί. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Σίγουρα είναι άσχημο να συμβαίνει αυτό και δεν μπορώ να ξέρω πως το αντιμετωπίζει ο καθένας. Αυτό που ξέρω είναι ότι ένα νέο παιδί γεμάτο όνειρα καλό είναι να το βοηθάς όσο περισσότερο γίνεται πόσο μάλλον στον χώρο του θεάτρου που είναι από τις πιο δύσκολες δουλειές που υπάρχουν.

Τι σε κάνει να χαμογελάς και τι σε θυμώνει στην καθημερινότητά σου;

Πολλά πράγματα με κάνουν να χαμογελώ. Μια χαλαρή βόλτα με την μηχανή, ένας καφές με φίλους σε ήρεμο μέρος χωρίς πολύ κόσμο. Δεν μπορώ τον πολύ κόσμο. Στην Ερμού σκέψου δεν περπατάω(γέλια).Τελευταία διάβασα ένα βιβλίο που με έκανε να νιώσω όμορφα. Απλά πράγματα όπως κατάλαβες.

Θα με νευριάσει για παράδειγμα αν δεν πετύχω τον καφέ το πρωί(γέλια).Όχι εντάξει, δεν νευριάζω εύκολα, είμαι πολύ ήρεμος, πιάνω τον εαυτό μου να νευριάζει τις πιο πολλές φορές σε πράγματα που αφορούν την δουλειά. Θα νευριάσω αν ο συνάδελφος μου π.χ δεν ξέρει τα λόγια του ή καθυστερεί να έρθει στην πρόβα/γύρισμα. Α ναι, νευριάζω πολύ όμως όταν δίνω ραντεβού κάπου μια συγκεκριμένη ώρα για το οτιδήποτε και δεν έρχεται στην ώρα του!

Επόμενα επαγγελματικά σχέδια..

Προς το παρόν είμαι πλήρως αφοσιωμένος στο θέατρο και ήδη υπάρχουν συζητήσεις για επόμενα προτζεκτ οπότε μετά από μια σεζόν που δεν έκανα θέατρο ούτε τηλεόραση, ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Τηλεοπτικά είμαι στην αναμονή για κάτι οπότε θα δούμε!

«Desperados r’ back» του Γιώργου Ηλιόπουλου

σε σκηνοθεσία του Βασίλη Τριανταφύλλου

Ηθοποιοί (αλφαβητικά): Αλέξανδρος Δαβιλάς, Αντιγόνη Μακρή, Λυκούργος Μπάδρας, Κωνσταντίνος Πεσλής, Ορέστης Τουλιάτος, Βασιλεία Φουρλή, Ρουμπίνη-Γεωργία Χονδρουδάκη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Από  9 Οκτωβρίου

Για λίγες παραστάσεις

Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων

15ευρώ γενική είσοδος

12ευρώ μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, άνω των 65)

Προπώληση: https://www.ticketmaster.gr/showEventInformation.html?idEvent=2006399

 

ΘΕΑΤΡΟ NOŪS

Διεύθυνση: Τροίας 34, Αθήνα 11255 (5’ λεπτά από το σταθμό του ηλεκτρικού «Βικτώρια»)

Τηλέφωνα: 210 8237 333, 690 7105 203, 694 4130 219

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.