Εφυγε απο τη ζωή ο στιχουργός Λευτέρης Χαψιάδης

Xapsiadis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Λίγες μέρες πριν τα γενέθλιά του ,δεν είχε κλείσει ούτε τα 7ο, ο Λευτέρης Χαψιάδης μας αποχαιρέτησε αφήνοντάς πίσω του  500 τραγούδια περιπαίζοντας το θάνατο μ΄ εκείνους τους στίχους που έγραψαν ιστορία ”Μία είναι η ουσία δεν υπάρχει αθανασία…

Xapsiadis

Ο Λευτέρης Χαψιάδης έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά από νοσηλεία  στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης .Εκεί  στον Εβρο που πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του  έγραψε  και τέσσερα βιβλία με αυτοβιογραφικά στοιχεία .

Σπρώχνοντας τη μνήμη μου πρός τα πίσω εκεί στα 1983 νομίζω ότι ήταν και πάλι Οκτώβριος  όταν κυκλοφόρησε το L.P. «Ο Τραγουδιστής», με τραγούδια σε μουσική Χ. Νικολόπουλου.

Η μεγάλη επιτυχία  όμως ήρθε το 1984 με το τραγούδι «Μία Είναι η Ουσία» («Δεν υπάρχει Αθανασία»), σε μουσική Χρήστου Νικολοπούλου που ερμήνευσε η Χάρις Αλεξίου στο L.P. «Εμφύλιος Έρωτας».

202310021423335209 1200x675

Ο Λευτέρης Χαψιάδης συναντήθηκε στο χώρο της μουσικής με τις πιο σημαντικές προσωπικότητες .Στίχους του ερμήνευσαν Στράτος Διονυσίου, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, Χάρις Αλεξίου ,Γλυκερία .που πούλησε πέρισσότερους απο 500.000 με το τραγούδι ΄΄Πήγα σε μάγισσες και χαρτορίχτρες.Αλλά και ποιός δεν τραγούδησε   «Τώρα κι εγώ θα Ζήσω», «Η Διαθήκη», «Και μας έλεγε το Κύμα», «Η Μπαλάντα της Ιφιγένειας» Αλλά θα σε θυμόμαστε όλοι Λευτέρη Χαψιάδη …γιατί Μία είναι η ουσία Δεν υπάρχει Αθανασία…Αχ και του παράδεισου η κοιλάδα δεν χωράει την Ελλάδα Να ‘σουνα, Θεέ μου, πότης να σωθεί η ανθρωπότης, στο μεθύσι σου απάνω να μαχαίρωνες το Χάρο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.