Αχ γιατί, αχ γιατί, νάναι σαν μια σπίθα σβηστή!   Της Δέσποινας Μακρινού

Όλα όσα γνωρίζουμε για το win or lose η πρώτη
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αχ γιατί, αχ γιατί, νάναι σαν μιά σπίθα σβηστή!

 Της Δέσποινας Μακρινού

Thumbnail 15 225x300 1 (1)

Αχ γιατί, να πρέπει να ζούμε καθημερινά το μαρτύριο της ελαφρότητας στην Ενημέρωση;

Αχ γιατί, να στέλνουμε μηνύματα αναλγησίας και κακοήθειας ;

Αχ γιατί, ο σεβασμός και η σωστή πληροφορία να μην είναι πλέον η ψυχή της Δημοσιογραφίας ;

Αχ γιατί, η φτήνεια και η χυδαιότητα να διεκδικούν το μεγαλύτερο μερίδιο στην Ενημέρωση;

Αχ γιατί, η πληροφορία “νάναι σαν μιά σπίθα σβηστή”;

Υποκύπτοντας στον πειρασμό να παρακολουθήσω κάποιες απο τις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, που παρουσιάζουν δημοσιογράφοι, μέλη της Ένωσης Συντακτών , ένοιωσα ένα βαθύ συναίσθημα αηδίας.

Σαφώς και δεν αναφέρομαι στις κοπελίτσες – παρουσιάστριες, που εκ των προτέρων γνωρίζεις, ότι έχουν “κερδίσει” το ακαταλόγιστο και την άνευ όρων και ορίων ανοχή.

Αναφέρομαι σε παρουσιαστές και παρουσιάστριες, που όχι μόνο δηλώνουν ότι είναι δημοσιογράφοι , εκπροσωπούν και μία ιστορική επαγγελματική Ένωση, την Ένωση Συντακτών. Σ’ αυτούς που ισχύει το “όλα στο βωμό της τηλεθέασης“! Σ΄αυτό που πουλάει!

Σ’αυτό που εξασφαλίζει παχυλούς μισθούς, διάρκεια και χρήματα στα ταμεία!

“Και όπου βγεί”!!

 Αγοράζει και πουλάει λοιπόν διαφημιστικά μηνύματα, ενω ταυτόχρονα και δυστυχώς  “ανευ σημασίας”,  πουλάει και την ψυχή της Δημοσιογραφίας.

Εκποιεί την εκτίμηση γι αυτούς που επάξια την εκπροσωπούν. Γι αυτούς που σε όλο τον κόσμο δίνουν καθημερινά μάχη για τη σωστή Ενημέρωση, τη σωστή πληροφόρηση. Για τους χιλιάδες που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον!

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει ευλόγως, είναι κατα πόσο είναι δημοσιογραφική είδηση και δημοσιογράφος, αυτός που ασχολείται εκτενώς με την … θεία απο το Βόλο, που επισκέπτηκε ένας νέος πολτικός. και έβγαλε τα παπούτσια του πρίν μπεί στο γεμάτο λάσπες σπίτι της. Ένα άλλο σοβαρό ερώτημα ήταν η ψήφος της θείας που πάει, ένα τρίτο αν ο ανηψιός της, βουλευτής της περιοχής που συνόδευσε τον πολιτικό, την χαιρέτησε, γιατί αν δεν το έκανε είναι είδηση! Γιατί  “εγώ τη θεία μου πάντως την χαιρετάω όταν την δώ” σχολίασε χαριτολογώντας κάποιος απο το πάνελ.

Και άλλα τέτοια σοβαρά ερωτήματα ικανά να πληγώσουν όχι μόνο τη δημοσιογραφία, αλλά και όλο τον κλάδο.

Ικανοιποιημένοι για τα θέματα που ανέπτυξαν, όλοι οι συντελεστές συνέχισαν το καθήκον τους στην ενημέρωση με παρόμοια “αποκλειστικά” θέματα δίνοντας ραντεβού για την επόμενη μέρα. ( Κακοποιήθηκε και το αποκλειστικό ).

Ικανοποίησε άραγε το αποτέλεσμα τους τηλεθεατές; Ποιός να ξέρει ;

Κάποιους ίσως ναι , κάποιους πιθανόν να τους άφησε αδιάφορους και κάποιους πιό ευαισθητοποιημένους ίσως να τους εκνεύρισε, ενισχύοντας για άλλη μιά φορά την περιρέουσα άποψη για την Δημοσιογραφία και τους Έλληνες δημοσιογράφους.

Πως θα προστατευτούμε απο τέτοιες αβάσταχτες ελαφρότητες; Δυστυχώς δεν το γνωρίζει κανείς; Το βαρέλι είναι απύθμενο!

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.