Δαίμονες στην Κουμουνδούρου ! Γράφει η Μανουέλα Μαθιουδάκη

5d73e2838f0e401aa3006e4931072a46
Facebook
Twitter
LinkedIn
 Γράφει η Μανουέλα Μαθιουδάκη259135 119872648097539 8203696 o 1024x866
—————————————–
Στο οικείο γι αυτόν περιβάλλον του ΣΕΒ, ο κ Στ. Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι η δική του οικονομική πολιτική “δεν δαιμονοποιεί το Κεφάλαιο”.
Κι έτσι , όσοι “δαιμονες” απειλούσαν το Κεφάλαιο  ,κατέφυγαν στο μισοσκότεινο και σχεδόν εγκαταλελειμμένο πλέον  κτίριο της Κουμουνδούρου καθώς ο κ Κασσελάκης ξοδεύει  όλες τις ώρες του στο γραφείο του στην Βουλή.
Μέχρις ότου τοποθετηθεί ο κ Ευκλείδης Τσακαλώτος επί του περιγράμματος της οικονομικής πολιτικής του κ Κασσελάκη ,όπως ο ίδιος  το κατέθεσε ενώπιον των εκπροσώπων του ΣΕΒ, δεν θα πρέπει να διατυπώνονται κριτικές από άσχετους με τα οικονομικά θέματα αποψίες.
Το αγωνιώδες ,ωστόσο, ερώτημα του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ παραμένει:
Πόσο αριστερή  είναι η “Σύγχρονη Αριστερά” του κ Κασσελάκη;
Πόσο κοντά στον κ.Βούτση, τον κ Φίλη, τον κ Σκουρλέτη είναι το life style και το dress code του Στέφανου;
Μοιάζει αναπόφευκτη η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ήδη ο κ Κασσελάκης  προειδοποίησε ότι όποιος διαφωνεί θα μένει εκτός ψηφοδελτίων.
Ούτε αποφάσεις στο Συνέδριο ,ούτε τίποτα.
Η ελληνική Αριστερά είχε μια μεγάλη ευκαιρία με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα να ξαναγίνει κυβερνώσα.
Έχασε αυτή την ευκαιρία με την “Ομπρέλα” , τους “6 +6” και τους λοιπούς παραποτάμους της να πριονίζουν την καρέκλα του Αλέξη.
Του πρώην νεαρού καταληψία, ο οποίος  ανέβασε την μέχρι τότε “διαμαρτυρόμενη” χαβαλέ  Αριστερά στο βάθρο της Εξουσίας το 2014, της έδωσε ποσοστό 31,5% στις εκλογές του 2019 και  που τελικά την είδε να χάνει  για δεύτερη φορά με  το συντριπτικό 17,8% στις τελευταίες εκλογές.
Και ήταν βαριά η ήττα ,γιατί δεν κατάφεραν ή δεν θέλησαν τα ίδια τα στελέχη να  υπερασπιστούν  το κυβερνητικό τους έργο, αφήνοντας τους αντιπάλους τους να το κατασυκοφαντούν  στα Κανάλια.
Ένα μικρό παράδειγμα:
 Ζητούσαν την διαγραφή του κ Πολάκη και το κεφάλι του επί πίνακι επειδή δεν “διέθετε την πρέπουσα εκφορά λόγου”, αλλά ουδέποτε υπερασπίστηκαν το έργο που μαζί με τον Ξανθό   έστησε όρθιο  το γονατισμένο ΕΣΥ και μάλιστα σε συνθήκες άδειων κρατικών ταμείων.
Το μεγάλο   λάθος όλων των “παραποτάμων” του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι δεν συνειδητοποίησαν ή δεν θέλησαν να παραδεχτούν ότι τα μεγάλα ποσοστά που κατακτούσαν  στις εκλογές δεν οφείλονταν στο ότι ξαφνικά οι ψηφοφόροι μεταλλάχθηκαν  σε Συριζαίους του πάλαι ποτέ  4%
Ενας κόσμος από άλλους χώρους ψήφιζε τον ΣΥΡΙΖΑ – στην αρχή λόγω μνημονίων- και αυτόν τον κόσμο έπρεπε να αποδεχτούν χωρίς να κραδαίνουν  αριστερόμετρο.
Αλλά παιδιόθεν η Αριστερά στην Ελλάδα έχει την τάση να αυτοαναφλέγεται και να αυτοκαταστρέφεται.
Ο κ Στέφανος Κασσελάκης άρπαξε κυριολεκτικά το κόμμα μέσα από τα χέρια τους.
Την μπουκιά από το πιρούνι.
¨Ενας τύπος από το πουθενά,  βραχυκύκλωσε έναν ολόκληρο Τσακαλώτο, μια φερέλπιδα Αχτσιόγλου και ένα σοφό παππού Βούτση!
Ποιος είναι  ο Στέφανος;
Εξακολουθεί να βρίσκεται υπό παρατήρηση , με τον φακό του μικροσκοπίου πάνω του.
Εξακολουθεί  να είναι φαινόμενο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.