Γάζα :Εκατοντάδες νεκροί απο χτύπημα ρουκέτας σε νοσοκομείο

3c2cb7285941ac2f255ba25d99db0d49 xl
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι νεκροί στη Γάζα έχουν φτάσει τις 2.837 (ανάμεσά τους τουλάχιστον 1.000 παιδιά), ενώ ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι νερό, ηλεκτρισμός και καύσιμα υπάρχουν μόνο για τις επόμενες 24 ώρες. Τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.

Η Ιορδανία ακύρωσε την Σύνοδο Κορυφής που είχε προγραματιστεί με τις συμμετοχές του προέδρου την Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζο Μπάιντεν, του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς και του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σϊσι παρουσία του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ.

Οι εξελίξεις ήρθαν στον απόηχο του βομβαρδισμού του νοσοκομείου Al-Ahli στην κεντρική Γάζα

H σιιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου κατήγγειλε αυτό που δηλώνει ότι ήταν θανατηφόρα επίθεση του Ισραήλ σε νοσοκομείο της Γάζας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, και ανακοινώσε ότι η Τετάρτη θα είναι «μια μέρα πρωτοφανούς οργής» εναντίον του Ισραήλ και της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Τρίτης.

ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγορεί τους «τρομοκράτες» στη Λωρίδα της Γάζας για την επίθεση στο νοσοκομείο.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι ήταν οι βάρβαροι τρομοκράτες στη Γάζα που επιτέθηκαν στο νοσοκομείο και όχι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ. Όσοι δολοφόνησαν βάναυσα τα παιδιά μας, δολοφόνησαν και τα παιδιά τους».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.