Το σχέδιο τριών σημείων του Ισραήλ για τη Γάζα – Ετοιμάζει νέο καθεστώς και εξάλειψη της Χαμάς

Λωρίδα της Γάζας
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, αυτή τη στιγμή ο ισραηλινός  στρατός βρίσκεται στο πρώτο στάδιο, δηλαδή στο στάδιο εξάλειψης της Χαμάς.

Έτοιμο για την χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας το Ισραήλ, με τον Υπουργό Άμυνας  Yoav Galant, να κάνει γνωστό το σχέδιο πολέμου του Τελ Αβίβ, το οποίο αποτελείται από τρία σημαντικά σημεία.

Όπως αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα Maariv το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει:

  1. Εξάλειψη της Χαμάς και καταστροφή των υποδομών της
  2. την πλήρη απομάκρυνσή της Χαμάς από την Λωρίδα της Γάζας
  3. και τη δημιουργία νέου καθεστώς ασφαλείας χωρίς να ασκεί πλέον επιρροή στη ζωή των κατοίκων

Στην πρώτη φάση το Ισραήλ

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, αυτή τη στιγμή ο ισραηλινός  στρατός βρίσκεται στο πρώτο στάδιο, δηλαδή στο στάδιο εξάλειψης της Χαμάς.

Η στρατιωτική εκστρατεία θα γίνει με πυρά και αργότερα με ελιγμούς, με σκοπό να καταστρέψει τους πράκτορες της Χαμάς, όπως και τα αρχηγεία της.

Στη συνέχεια, οι μάχες θα συνεχιστούν «με χαμηλότερη ένταση».

Το τελικό στάδιο της εκστρατείας θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον Γκαλάντ, «τη δημιουργία ενός νέου καθεστώτος ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, την άρση της ευθύνης του Ισραήλ για τη ζωή στη Λωρίδα και τη δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας ασφαλείας για τους πολίτες του Ισραήλ».

Galant: «Θα συνεχίζουν μέχρι τελικής νίκης»

Στη συνέχεια, ο Galant ο κάλεσε τους Ισραηλινούς στρατιώτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη χερσαία εισβολή στη Γάζα. 

«Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι και θα συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή», είπε χαρακτηριστικά. «Τώρα βλέπετε τη Γάζα από απόσταση, σύντομα θα τη δείτε από μέσα. Η εντολή θα δοθεί» είπε ακόμα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ στους στρατιώτες.

ΠΗΓΗ NEWPOST

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.