Θεσσαλονίκη: 64ο Φεστιβάλ η μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου -Εναρξη 2 Νοεμβρίου

64o festival kinimatografoy thessalonikis h optiki taytotita tis fetinis diorganosis 640x640
Facebook
Twitter
LinkedIn

  Η μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου Από την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

θα προβληθούν 35 μεγάλου μήκους και 22 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες  ενω προβολές   θα πραγματοποιηθούν  σε φυσικούς χώρους αλλά και online.

Η αυλαία θα ανοίξει την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 με την ταινία «Στη φωτιά» του γαλλο-βιετναμέζου σκηνοθέτη Τραν Αν Χουνγκ, η οποία κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο φετινό Φεστιβάλ Καννών. 

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό συμμετέχουν οι ταινίες «Animal» της Σοφίας Εξάρχου«Medium» της Χριστίνας Ιωακειμίδη και «Ο Τελευταίος Ταξιτζής» του Στέργιου Πάσχου. Το Meet the Neighbors+ που φέτος αναβαθμίστηκε και διευρύνθηκε, απονέμοντας βραβεία και χρηματικά έπαθλα που έχουν εξισωθεί με το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, περιλαμβάνει δύο ελληνικές ταινίες: «Guest Star» του Βασίλη Χριστοφιλάκη και «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα. Ακόμη δύο ελληνικές ταινίες συναντούμε στο διαγωνιστικό τμήμα >>Film Forward. Πρόκειται για τις ταινίες «Κάμπια Νύμφη Πεταλούδα» του Κύρου Παπαβασιλείου και «Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος» του Χάρη Βαφειάδη.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει,  αφιερώματα σε δύο σπουδαίους δημιουργούς του. Στον Τάκη Κανελλόπουλο και τον Νίκο Περάκη, στον οποίο θα απονεμηθεί τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος.

Επίσης το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η Finos Film διοργανώνουν μία ειδική προβολή στη μνήμη της Μαίρης Χρονοπούλου. Συγκεκριμένα, θα προβληθεί μια εμβληματική ταινία του ελληνικού σινεμά, «Το Παρελθόν μιας Γυναίκας» του Γιάννη Δαλιανίδη που σπάνια προβάλλεται στη μικρή οθόνη.

Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα παρεβρεθεί η σταρ του παγκόσμιου σινεμά, Μόνικα Μπελούτσι, στην οποία θα απονεμηθεί τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.