Βόρειο Σέλας -ασύλληπτη ομορφιά -ορατό και στην Ελλάδα

399586036 7032605816789789 7166252807341113939 n
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ολόκληρη η Ευρώπη απήλαυσε τη ζωγραφιά που σχημάτισε το Βόρειο Σέλας στον ουρανό .Ιδιαίτερα στην  Μακεδονία οι κάτοικοι  το θαύμασαν ως ένα πύρινο μέτωπο.

Το Βόρειο Σέλας γίνεται ορατό σε σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη εξαιτίας μίας εξαιρετικά ισχυρής ηλιακής έκλαμψης, η οποία προκάλεσε μία ιδιαίτερα ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα.

Σπάνιο φαινόμενο  που γίνεται ορατό για πρώτη φορά μέχρι τις βαλκανικές χώρες και καταλήγει   να φωτίζει και τον ελληνικό ορίζοντα.

Σύμφωνα με την επιστημονική εξήγηση που δημοσίευσε η σελίδα Forecast Weather Greece, το κόκκινο χρώμα του Βορείου Σέλαος οφείλεται σε συγκρούσεις σωματιδίων μικρότερης ενέργειας με άτομα οξυγόνου σε μεγάλα υψόμετρα (240 χιλιόμετρα), ύστερα από έντονη ηλιακή δραστηριότητα που προκαλεί μία τεράστια εκτόξευση ηλιακού πλάσματος από την επιφάνεια του Ηλιου και η οποία κατευθύνεται προς τη Γη.

Οταν όμως προκαλείται σύγκρουση σωματιδίων μεγαλύτερης ενέργειας με άτομα οξυγόνου σε χαμηλότερα υψόμετρα, το αποτέλεσμα είναι να παράγονται φωτόνια τα οποία εκπέμπουν πράσινο χρώμα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.