Αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

mimis_plessas
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα, στον συνθέτη που «μετρά» περισσότερα από 50 χρόνια δημιουργίας, πραγματοποιείται στις 24 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται για μια βραδιά γεμάτη με τραγούδια του που όλοι αγαπήσαμε και μας συγκινούν.

Στο πλαίσιο του προγράμματος την πρώτη θέση κατέχουν τα κομμάτια από τον περίφημο κύκλο τραγουδιών του «Ο Δρόμος» (1969) – ο πρώτος ελληνικός δίσκος που έγινε χρυσός – , από τον κύκλο «Μίλα μου για τη λευτεριά» – απαγορευμένα από τη χούντα των συνταγματαρχών -, όπως και το τραγούδι «Απόψε αντάμωσα το Χάρο», όλα σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Τέσσερις καταξιωμένοι ερμηνευτές, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Μελίνα Ασλανίδου, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Σπύρος Κλείσσας, συνοδευόμενοι από τη χορωδία Εν Φωναίς και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ (σε μουσική διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη) θα αναλάβουν να «μεταφέρουν» τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα από τη σκηνή στην πλατεία.

Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο συνθέτης. Σύμβουλος ρεπερτορίου είναι ο Γιώργος Μονεμβασίτης. Με την Ορχήστρα συμπράττουν o Μίμης Πλέσσας στο πιάνο, ο Γιώργος Παχής (μπουζούκι), ο Νάσος Σωπήλης (πλήκτρα) και ο Δημήτρης Στασινός (ηλεκτρική κιθάρα).

Η συναυλία-αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα εντάσσεται στη σειρά Ελληνικό Τραγούδι.

Ωρα έναρξης: 20.30

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.