Όλοι οι πολιτικοί  στους δρόμους! Γράφει η Μανουέλα Μαθιουδάκη

Karamanlis simitis blue protagon
Facebook
Twitter
LinkedIn
Όλοι οι πολιτικοί  στους δρόμους!
 Γράφει η Μανουέλα Μαθιουδάκη
259135 119872648097539 8203696 o 1024x866
Όχι, δεν ήταν αστρολογικό φαινόμενο η ταυτόχρονη σύναξη, την ίδια ώρα , 7 το απόγευμα ,σε δυο διαφορετικά σημεία της Αθήνας, τόσων νυν και πρώην πρωθυπουργών, νυν και πρώην υπουργών, νυν και πρώην βουλευτών.
Σύμπας ο εν ζωή πολιτικός κόσμος.
Όλοι αυτοί μπήκαν την ίδια ώρα στα αυτοκίνητά τους και κατευθύνθηκαν οι μεν στην οδό Πειραιώς όπου το “Δίκτυο” της κ Διαμαντοπούλου οργάνωσε, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού,  τιμητική εκδήλωση για τον μακροβιότερο πρωθυπουργό της χώρας, τον κ Κ Σημίτη και οι δε στην Βασιλίσσης Σοφίας, στο Μέγαρο Μουσικής , όπου η Οργάνωση  Γυναικών της ΝΔ είχε από τον Ιούλιο  -συνεπώς πρώτη-  αναγγείλει εκδήλωση μνήμης για το ” σιδερένιο κορίτσι “της παράταξης , την Μαριέττα Γιαννάκου
Η όχι τυχαία σύμπτωση της  κοινής ώρα των δύο εκδηλώσεων έκανε δυο κομμάτια τον πρωθυπουργό κ Μητσοτάκη ο οποίος παραβρέθηκε μεν στην εκδήλωση για την  Μαριέττα, αναγκάστηκε ,όμως ,να διακτινισθεί ώστε να παραστεί και στην εκδήλωση για τον κ Σημίτη, όπου εμφανίσθηκε άνετος και πανευτυχής ,αισθανόμενος σε απόλυτα οικείο κλίμα, καθήμενος μεταξύ της Προέδρου της Δημοκρατίας και της οργανώτριας κ Διαμαντοπούλου.
Περιχαρής ήταν και ο κ Σημίτης για την παρουσία του κ Μητσοτάκη αφού δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του λέγοντας στην ομιλία του:
“Ο πρωθυπουργός είναι εδώ. μαζί μας!”
Όντως ήταν εντυπωσιακή η χθεσινή σύναξη των πολιτικών μας, έστω και σε δυο διαφορετικούς χώρους και από άποψη ιδεολογίας και από άποψη τοποθεσίας.
Ήταν εκεί δύο  πρώην πρωθυπουργοί ,οι Κ Καραμανλής και Αντ Σαμαράς ( στο Μέγαρο) οι Γ. Παπανδρέου (με βίντεο),  Λ  Παπαδήμος και δύο υπηρεσιακοί, οι κύριοι Π Πικραμμένος και Ιω Σαλμάς ( στο Με’ιζονος Ελληνισμού)
Δεν φάνηκαν  πουθενά ο πρώην πρωθυπουργός κ Αλέξης Τσίπρας ,αλλά ούτε και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Πρ Παυλόπουλος.
Θα είχαν τους λόγους τους..
Στην εκδήλωση για τον κ Κ Σημίτη, τον πρώτο στην ιστορία  πολιτικό που τιμάται εν ζωή, ο κ Μητσοτάκης έφθασε  ελαφρώς καθυστερημένος, αφού κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία του στο Μέγαρο, αλλά απήλαυσε την σύναξη μέχρι τέλους.
Μαζί του είχε τον κ Αδωνι Γεωργιάδη και έξι υπουργούς του, γνωστά “παιδιά” του Σημίτη: Μενδώνη, Καραγεώργη, Χρυσοχοίδη, Φλωριδη, Στυλιανίδη, Τσακόγλου.
Η αποθέωση του κ Σημίτη από τους δικούς του  ήταν αναμενόμενη.
Οι αντίπαλοι του ,βεβαίως, ενώ του αναγνωρίζουν την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ένταξη της Ελλάδος στην ΟΝΕ, δεν ξεχνούν τα Ίμια, την φούσκα του Χρηματιστηρίου, τα χρυσά εξοπλιστικά και τα ολυμπιακά έργα, το πάρτι με τις κατασκευαστικές, τα πλαστικό δανεικό χρήμα. την διαπλοκή και διαφθορά  κλπ
Στο Μέγαρο, από την άλλη πλευρά, η ομιλία του Κ Καραμανλή για την Μαριέττα ήταν μια υπόμνηση για το ήθος και τις αξίες της παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλή.
 Μιας Νέας Δημοκρατίας που πέρασε ανεπιστρεπτί.
Σαν υστερόγραφο, τα λόγια του Στέφανου Κασσελάκη, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν παρέστη στην εκδήλωση για τον κ Σημίτη, αν και καλεσμένος:
“Τι δουλειά έχω εγώ με όσους σπατάλησαν τα δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού;”

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.