Ερντογάν σε γερμανό καγκελάριο: Δεν χρωστάμε εμεις στο Ισραήλ δεν κάναμε εμείς το Ολοκαύτωμα!

Scholz erdogan
Facebook
Twitter
LinkedIn

  Οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  ξεσήκωσαν θύελλα  στο Βερολίνο, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Όλαφ Σολτς. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε αντιπαράθεση την ώρα της συνέντευξης με τον Γερμανό καγκελάριο για τη Γάζα, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του Ισραήλ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ερντογάν είπε: ”Δεν χρωαστάμε εμείς στο Ισραήλ δεν συμετείχαμμε  εμείς στο Ολοκαύτωμα΄΄

Ανάρτηση Σούλτς:

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν και εγώ έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα της Μέσης Ανατολής. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο η απευθείας συνάντηση είναι τόσο σημαντική. Αλλά επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ είναι απόλυτο για τη Γερμανία. Δεν υπάρχει χώρος για αντισημιτισμό στη χώρα μας».

Για να προσθέσει: «Υποστηρίζουμε επίσης ότι κάθε ανθρώπινη ζωή έχει την ίδια αξία. Τα δεινά του παλαιστινιακού άμαχου πληθυσμού στη Γάζα επίσης μας θλίβουν. Η Γερμανία είναι μεταξύ των σημαντικότερων παρόχων ανθρωπιστικής βοήθειας -και έχουμε ήδη αυξήσει τον όγκο αυτής της βοήθειας».

Οι γερμανικές εφημερίδες αναφέρονται με έκπληξη στο γεγονός οτι ο κ .Ερντογάν δεν θεωρεί τους άνδρες της Χαμάς ώς τρομοκράτες αλλά ώς ομήρους…

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.