Ο Ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης :Το καταστροφικό έργο της Κυβέρνησης στο τομέα της απεξάρτησης.

αρχείο λήψης (3)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει το καταστροφικό έργο της στο τομέα της #απεξάρτησης.
Μετά από συνάντηση που είχαμε με τους εργαζομένους στο κέντρο απεξάρτησης #18ανω, αλλά και το Σωματείο υποστήριξής του, διαπιστώσαμε πως η νομοθετική ρύθμιση βάζει ταφόπλακα στους φορείς 18 ΑΝΩ, #ΚΕΘΕΑ, και #ΟΚΑΝΑ, και στο επί δεκαετίες ανεκτίμητο έργο τους.
Η ρύθμιση αυτή προβλέπει την αποδέσμευσή τους από το #ΕΣΥ και τη συγχώνευση των εγκεκριμένων θεραπευτικών οργανισμών και προγραμμάτων σε έναν “υπερφορέα” ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ δικαίου.
🔻 Ο κ. Μητσοτάκης οραματίζεται και προωθεί μια κοινωνική πραγματικότητα στην οποία η απεξάρτηση παύει να αποτελεί μέριμνα της δημόσιας πολιτικής, και αποσυνδέεται από το δικαίωμα στη θεραπεία και από την υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας.
🔻 Την ώρα που στην Ευρώπη παλέψαμε και πετύχαμε τη διατήρηση των στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης και ενισχύεται ο δημόσιος χαρακτήρας της αντιμετώπισης της λαίλαπας των ναρκωτικών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταστρέφει πολύτιμη δουλειά δεκαετιών.
Εκτός τόπου και χρόνου σε σχέση με τις διεθνείς καλές πρακτικές, εκτός πλαισίου, και με λογική αρπακτικού της αγοράς, συγχωνεύει φορείς με σκοπό να τους σαρώσει κάτω από ένα συγκεντρωτικό, γραφειοκρατικό οργανισμό, πλήρως αποκομμένο από τις τοπικές κοινωνίες, από τις ανάγκες, και από την πραγματικότητα, αλλά πλήρως υποταγμένο σε κάποιο γαλάζιο ΔΣ.
🔻 Κάτω τα χέρια από το 18 ΑΝΩ.
Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ.
Κάτω τα χέρια από την απεξάρτηση.
Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο και να ξεκινήσει επιτέλους διάλογος και σχεδιασμός της μακρόπνοης πολιτικής για την ολιστική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο πλαίσιο ενός δημόσιου συστήματος υγείας.
Κώστας Αρβανίτης, Ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, μέλος των επιτροπών LIBE και EMPL, πρώην αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.