Εφυγε απο τη ζωή η δημοσιογράφος Ρούλα Μητροπούλου

αρχείο λήψης
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η πρώτη μου δημοσιογραφική γιορτή ήταν η συνάντησή μου με την Ρούλα Μητροπούλου.Δυνατή ισχυρή προσωπικότητα    σταθερή αξία για  τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.   Διευθύντρια του περιοδικού «Ταχυδρόμος» και στη συνέχεια εκδότρια του «Marie Claire».Αρχισυντάκτρια και στο περιοδικό Γυναίκα του Αρη Τερζόπουλου.

Λαμπράκης -Μητροπούλου απλησίαστο όνειρο για μας, τους νεοσσούς της δημοσιογραφίας , που η μεγαλύτερη δημοσιογραφική  επιτυχία μας  , ήταν τα φαρμακεία, καμιά έκθεση ζωγραφικής και αντε ο κρυφός μας πόθος ,κανένα ρεπορτάζ για τον κινηματογράφο και το Θέατρο .Αλυτα μυστήρια για μένα ο κιηματογράφος.Με συγκλόνιζε η γοητεία του . Ηταν όμως και ο δρόμος που μ΄ έφερε  κοντά στον  Βασίλη Ραφαηλίδη.  Ηταν και η αιτία της πρώτης μου συνάντησης με την Ρούλα Μητροπούλου.Περιοδικό ‘‘ Σύγχρονος Κινηματογράφος” Διευθυντής σύνταξης Β.Ραφαηλίδης .Συνεργάτες Θ.Αγγελόπουλος ,Ρούλα Μητροπούλου ,Κώστας Σταματίου ,Λάκης Παπαστάθης και άλλοι σπουδαίοι και σημαντικοί δημιουργοί που τους έχει γράψει πια η ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Ρούλα Μητροπούλου ήταν μια όμορφη, μορφωμένη, και νέα γυναίκα εκείνη την εποχή. Τελειόφοιτος της Φιλοσοφικής σπουδασμένη με ξένες γλώσσες και μ΄ένα ιδιαίτερο χιούμορ. Μ΄ενα πείσμα και επιμονή για αυτά που πίστευε και έγραφε.Ακούραστη και μαχητική.Λίγο καιρό μετά  η Ρούλα Μητροπούλου μαζ’ί με τον Πάνο Γεραμάνη έμελλε να είναι οι άνθρωποι που έβαλαν την ”υπογραφή τους” για μένα σ΄έναν άλλον χώρο.Και χρωστώ και στους δύο ευγνωμοσύνη για αυτό.

Αυτή η γυναίκα μου έδωσε πολύ αργότερα όταν ήταν Διευθυντής σύνταξης στον ‘Ταχυδρόμο”ο Παύλος Τσίμας  τη δυνατότητα να συνεργαστώ με το περιοδικό.Αυτή η γυναίκα μου έμαθε ότι δεν υπάρχει το εγώ αλλά το εμείς.

Τον περασμένο Μάρτιο, έφυγε και ο  σύζυγός   της, φωτογράφος Άγγελος Δημητριάδης.

Δήμητρα Γκουντούνα

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.