Επέτειος της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου-

Grigoropoulos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σάββατο βραδάκι 6 Δεκεμβρίου  2008.   Μια παρέα μαθητών απο την Σχολή Μωραιτη  γιορτάζει  στα Εξάρχεια σε καφετέρια  και με αναψυκτικά -αυτό εξακριβώθηκε και απο την έρευνα της αστυνομίας  την ονομαστική εορτή του συμμαθητή τους Νίκου Ρωμανού. Είναι όλα τα παιδιά 15χρονα. Ενα περιπολικό κάνει βόλτες γύρω απο την πλατεία .

Τα παιδιά αντέδρασαν στην συνεχή θέα του περιπολικού και οι δύο αστυνομικοί έφυγαν απο το σημείο άφησαν το περιπολικό και κατέβηκαν με τα πόδια στην πλατεία.Εκει ο ειδικός φρουρός Κορκονέας πατέρας δυο παιδιών τράβηξε το πιστόλι του και τρύπησε την καρδιά του Αλέξανδρου.Το παιδί ξεψύχησε στα χέρια του συμμαθητή του Νίκου Ρωμανού.Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα

Η δολοφονία Γρηγορόπουλου προκάλεσε ακαριαία   κύμα διαμαρτυρίας  σ΄ ολη την Ελλάδα.Ο Πρόεδρος τότε Κάρολος Παπούλιας  έγραψε σε τηλεγράφημα προς τους γονείς : ”«Τραύμα στο κράτος δικαίου» της Ελλάδος”

Σήμερα 15 χρόνια μετά…

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα της Αστυνομίας στην Αθήνα την Τετάρτη (06/12/2023) για την επέτειο της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σήμερα Τετάρτη συμπληρώνονται 15χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα και έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσει από μαθητές και φοιτητές αλλά και οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.