Βlue Monday – Ευτυχώς γλιτώσαμε και φέτος! Της Δέσποινας Μακρινού

λήψη
Facebook
Twitter
LinkedIn

Βlue Monday – Ευτυχώς γλιτώσαμε και φέτος!

Thumbnail 5 768x1024

Της Δέσποινας Μακρινού

 

Πέρασε η πιο μελαγχολική Δευτέρα του χρόνου και είμαστε ακόμη ζωντανοί.

Η τρίτη Δευτέρα του νέου χρόνου που ήταν φέτος στις 15 Ιανουαρίου , έχει καθιερωθεί διεθνώς ως η πιο θλιβερή, η πιο καταθλιπτική Δευτέρα του χρόνου.

Αυτο που πριν απο μερικά χρόνια ξεκίνησε ως διαφημιστικό τρύκ, δείχνει να έχει βάση, αφού ο Ιανουάριος είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας προσαρμογής στην σκληρή πραγματικότητα των αναγκών της ζωής.

Οι ανεξέλεγκτες αγορές των εορτών, τα χρέη, η ηλικία, οι υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, οι στόχοι που έμειναν ανεκπλήρωτοι, οι απώλειες, όλα μαζί συσωρεύονται σε μία σκοτεινή περισυλλογή, που οδηγεί σε μία όχι και τόσο αισιόδοξη προσμονή.

Γιατί όμως η καημένη η τρίτη Δευτέρα τα έχει όλα αυτά χρεωθεί ;

Οι αμέσως επόμενες μέρες της Πρωτοχρονιάς, μέρες προσαρμογής και αντίκτυπου των ελπίδων και των ελπιδοφόρων ευχών, δεν άφηναν χώρο για μαύρες σκέψεις. Έτσι, δυστυχώς, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου βαπτίστηκε ανεπισήμως και αδοκίμως Blue Monday.

Ευτυχώς, ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ και η τέχνη του μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε και να νικήσουμε τα μπλούζ του Ιανουαρίου.

Η ζωή είναι ένα υπέροχο βιβλίο για να το χαρίσετε ή να το κρατήσετε στο κομοδίνο σας. Η καλύτερη παρηγοριά, αν όχι η μόνη θεραπεία είναι οι βαθιές φιλίες”

Μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνουμε θετικoί σε δύσκολες συγκυρίες, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι “Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα πολλά αποτυχιών”.

Ο Βίνσεντ ο οποίος πέρασε και ο ίδιος πολλές κακές στιγμές στη ζωή του, μας βοηθάει με τα χρώματα και τις παραστάσεις των έργων του,  καταθέτοντας στην ιστορία της ζωής, σοφά και αξεπέραστα αποφθεύγματα.

Να είσαι καλόκαρδος, όταν τα πράγματα μερικές φορές δυσκολεύουν, γιατί κανείς δεν μπορεί να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει απο την αρχή ” ( Χάγη 28 Ιανουαρίου 1873, προς τον αδελφό του Τέο).

Και συνεχίζει : “Η καρδιά του ανθρώπου μοιάζει πολύ με τη θάλασσα: έχει τις καταιγίδες της, τις παλίρροιες και τα βάθη της. Έχει όμως και τα μαργαριτάρια της”.

 

Με τα χρώματα και τις τρυφερές και στοργικές συνταγές του Βίνσεντ θα ξεπεράσουμε τη μελαγχολία των μεθεορτίων και φέτος.

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.