Περιμένοντας την ”Famagusta” την Κυριακή στο MEGA – Γράφει η Δήμητρα Γκουντούνα

Hqdefault
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σημαντική η σειρά Famagusta για να αγγίξει τη σκέψη των νεότερων που οι μεγαλύτεροι με μεγάλη σπουδή έχουν αποσιωποιήσει.

“Μα η κραυγή του Μόντη θα μας κυνηγάει που ρωτάει κοιτώντας τον Πενταδάχτυλο …”Απορώ πως συνεννοούνται μαζί του ! Απορώ τι γλώσσα του μιλάνε!”

Παρόν,  παρελθόν, πραγματικότητα και ιστορία… Η απελπισμένη κραυγή του ποιητή Κώστα Μόντη στο ”Γράμμα στην μητέρα του” πρέπει να μας κάνει κάποτε όλους να αισθανθούμε το μέγεθος της ενοχής μας.

Αν μας έβλεπες,μητέρα, όταν ήρθε το κακό,/αν μας έβλεπες πως περιμέναμε την Ελλάδα…/…Φυλλομετρούσαμε την Ιστορία της/φυλλομετρούσαμε σαν ευαγγέλιο την Ιστορία της /και την περιμέναμε/Ωσπου την άλλη μέρα  πιάσαμε τον βυθό/’ ώσπου την άλλη μέρα πέσαμε πέρα απο τον βυθό,/γιατί η Ελλάδα δεν ήρθε μητέρα…/γιατί ψέμα η Ελληνική μεραρχία στην Πάφο ,μητέρα…/ψέμα../όλα ψέμα…/Δεν κάνω ποίηση μητέρα…/αφηγούμαι,/έχω αντίγραφα.

Famagusta: Κυριακή στις  9 το βράδυ στο MEGA

Η δραματική σειρά «Famagusta», που υπογράφουν ο Αντρέας Γεωργίου, η Βάνα Δημητρίου και ο Κούλλης Νικολάου , μας γρατζούνησε την ψυχή. Ο Γρηγόρης Βαλτινός  συγκλονιστικός στο διάγγελμα  τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακαρίου …

Τι τύχη για εμας τους τηλεθεατές να δούμε έστω και για λίγο την Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

Διαβάστε επίσης: 

FAMAGUSTA – Η σειρά που μας λύγησε Κυριακάτικα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.