Διάβασα το βιβλίο της Χριστίνας Μπαλτζή “Ζητείται Θεός” – Ένα βιβλίο ύμνος στην αγάπη

Screenshot 1
Φωτογραφίες από την παρουσίαση του βιβλίου στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Διάπλαση στην Σόλωνος.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το βιβλίο της Χριστίνας Μπαλτζή θέλει να μας τονίσει ότι τα πάντα στη ζωή είναι Αγάπη!

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Όταν πήρα το βιβλίο της Χριστίνας Μπαλτζή “Ζητείται Θεός” και άρχισα να το διαβάζω κατανόησα ότι μέσα της ρέει άφθονα η ευαισθησία.

Προβληματίζεται ακόμα για τις ανθρώπινες σχέσεις που αλλάζουν ραγδαία, ανησυχεί για τον τρόπο που επικοινωνούν πια οι άνθρωποι.

Αλλά αυτό που με συγκινεί στην συγγραφέα είναι που νοιάζεται για τον ίδιο τον άνθρωπο και για την ψυχή του.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάπλαση καταπιάνεται με όλα τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα αλλά τονίζει κυρίως το γεγονός ότι η τεχνολογία και τα social media έχουν γίνει η επέκταση μας. «Πνίγουμε» την μοναξιά μας μέσα από κοινωνικές πλατφόρμες γιατί οι καθημερινές απαιτήσεις έχουν προτεραιότητα.

Thumbnail (1)
Χριστίνα Μπαλτζή (Καρλότα)
Φωτογραφία από την παρουσίαση του βιβλίου στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Διάπλαση στην Σόλωνος.

Το «Ζητείται Θεός» είναι ένα βιβλίο που έχει όλα τα φόντα να γίνει μάλιστα ένα πετυχημένο σήριαλ στην τηλεόραση!

Ευκολοδιάβαστο, με σωστή γλώσσα και γραφή, δεν κουράζει καθόλου γιατί δεν αφήνει τίποτα στάσιμο. Υπάρχει εξέλιξη που συμπληρώνει το παζλ της υπόθεσης.

Είναι μια ιστορία που θα συγκινήσει τον αναγνώστη γιατί κάπου σε κάποια σελίδα του βιβλίου θα αναγνωρίσει τον εαυτό του.

Βιβλίο με πολλά μηνύματα!

Βρισκόμαστε στο 2040. Η Κασσιόπη μόλις 25 ετών. Όμορφη, μορφωμένη και από πλούσια οικογένεια.

Μια ερωτική απογοήτευση την φέρνει στο χείλος του γκρεμού. Κάνει απόπειρα αυτοκτονίας!

Όμως η συγγραφέας δικαιολογεί την πράξη της, μιας και είναι μόλις ένα κορίτσι 25 ετών, που θέλει να υπάρξει, να αγαπηθεί να νιώσει!  Mα δίπλα της υπάρχει μια οικογένεια σε μόνιμη κρίση. Να λοιπόν που καταπιάνεται και με τον ρόλο της οικογένειας και πώς διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου μέσα από αυτήν!

Thumbnail (3)

Η Κασσιόπη μεγάλωσε σε μια εύπορη οικογένεια. Εδώ βλέπουμε την δύναμη του χρήματος και πώς αυτό μπορεί να μας δώσει δεύτερες ευκαιρίες. Στην Κασσιόπη δίνει την ευκαιρία να μεταβεί σε μιαν άλλη διάσταση και να βρει αυτό που έψαχνε πάντα.  Tην «πραγματική αγάπη».

Σε κάποιο σημείο η συγγραφέας μιλάει και για την δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης και τις δυνατότητές της.. Έτσι ονομάζω εγω την μετάβαση της ηρωίδας στο παρελθόν! 

Θα μπορούσε ίσως μετά από 20 χρόνια να μας δίδεται η ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε μια άλλη διάσταση… ίσως λέω ίσως… ποτέ και κανείς δεν ξέρεις! Ωστόσο πρόσφατα διάβασα μια έρευνα με τίτλο η “Τεχνητή Νοημοσύνη και τα συναισθήματα” που ταίριαζε απόλυτα με το σκεπτικό της Χριστίνας Μπαλτζή… 

Όταν η μυθολογία συναντά την πραγματικότητα

Το μυθολογικό στοιχείο έντονο στο βιβλίο!

Κασσιόπη! Διόλου τυχαίο το όνομά της. Βγαλμένο από την Ελληνική Μυθολογία.  Στις σελίδες 39 – 40 του βιβλίου περιγράφει η συγγραφέας τον μύθο της Κασσιόπης και τον ταυτίζει με την ζωή της ηρωίδας μας.

Κάποιο πρωί η Κασσιόπη κοιτώντας έξω από το παράθυρο του σπιτιού της βλέπει τον αστερισμό της Κασσιόπης.  Την στιγμή εκείνη αντιλαμβάνεται την σχέση της με τον μύθο. Αναρωτιέται μάλιστα αν θα έχει την ίδια τιμωρία με την μυθική ηρωίδα. Ωστόσο εδώ η συγγραφέας παντρεύει και το θεϊκό στοιχείο όταν η Κασσιόπη νιώθει ότι παραβίασε τους κανόνες του δημιουργού της όπως τις παραβίασε και η βασίλισσα Κασσιόπη στον μύθο.

434681668 10225634260546559 4140935653719195934 n
Φωτογραφίες από την παρουσίαση του βιβλίου στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Διάπλαση στην Σόλωνος.
Λαμπριάνα Κυριακού – Χριστίνα Μπαλτζή – Άννα Κουρουπού

Το βιβλίο της Χριστίνας Μπαλτζή θέλει να μας τονίσει ότι τα πάντα στη ζωή είναι Αγάπη! Αν έχεις αγάπη σημαίνει γνώρισες τον θεό! Αν γνώρισες τον θεό τον γνώρισες λόγω της Αγάπης.

Και ο άνθρωπος χωρίς αγάπη δεν μπορεί να ζήσει μια ζωή ευτυχισμένη. Πάντα κάτι θα του λείπει.. πάντα θα ζει σαν «μαραμένο λουλούδι» με την μοναξιά του.

Και κάτι τελευταίο!

Αγαπήστε για να αγαπηθείτε….

434724328 10225634260906568 5169750368232673031 n

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.