Η δολοφονία της άτυχης Κυριακής φέρνει στην επιφάνεια απίθανα στοιχεία ενοχής της λειτουργίας του Κράτους

Th (10)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η είδηση της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής  έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων έφερε απίθανες πληροφορίες στην επιφάνεια που ανεβάζουν στο κόκκινο την ανασφάλεια των πολιτών.

Οπως γράφει το ”Πρώτο θέμα” ο 48χρονος αρχιφύλακας, που ήταν στο φυλάκιο τη νύχτα της δολοφονίας της άτυχης Κυριακής, εμπλέκεται σε υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης για πλαστογραφίες και για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα, μαζί με άλλα άτομα.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης και τέθηκε σε διετή διαθεσιμότητα. Προσέφυγε στο Εφετείο και το 2021 ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκισή του. Μεταφέρθηκε στις φυλακές της Λάρισας και έμεινε 12 μήνες. Το 2023 πήρε βούλευμα για αποφυλάκιση.

Με συνεχείς ενστάσεις στα πειθαρχικά, όταν αποφυλακίστηκε, επέστρεψε στην αστυνομία. Ο φάκελός του παρέμεινε ανοιχτός, ώσπου πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο και ξεκίνησε εκ νέου η διαδικασία της απόταξης.

Κι΄ ακόμη ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν πάντως, είναι πώς αντέδρασε και αν αντέδρασε ο σκοπός του τμήματος, ενώ πρέπει να απαντηθεί γιατί η κοπέλα έφυγε από το Τμήμα, παρότι είχε ζητήσει να τη συνοδεύσει αστυνομικός, φοβούμενη για την ασφάλειά της. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε περιπολικό στους Αγίους Αναργύρους μαζί με οδηγό- αστυνομικό, που όμως προοριζόταν για γυναίκα αξιωματικό η οποία είχε νυχτερινή βάρδια επόπτριας των περιπολιών στην περιοχή της Δυτικής Αττικής. 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.