Μπάιντεν προς Ισραήλ και Ιράν -Μην πατήσετε την σκανδάλη!

Baiden
Facebook
Twitter
LinkedIn

  Το Ιράν ενδέχεται να επιτεθεί στο Ισραήλ μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal ,  την περασμένη Πέμπτη.

  Το Ισραήλ έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, υπό την απειλή μιας ενδεχόμενης ιρανικής επίθεσης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CBS News, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, το Ιράν θα μπορούσε να επιτεθεί χρησιμοποιώντας περισσότερα από 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δεκάδες πυραύλους κρουζ και ενδεχομένως βαλλιστικούς πυραύλους κατά στρατιωτικών στόχων στο Ισραήλ.

«Δεν μπορώ να μιλήσω για το μέγεθος, την κλίμακα και το εύρος αυτής της ενδεχόμενης επίθεσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η ιρανική απειλή αξιολογείται ως «αξιόπιστη» και «πραγματική» και ότι η Ουάσιγκτον «παρακολουθεί την κατάσταση ως όσο πιο κοντά μπορεί».
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από την πλευρά του, έχει ξεκαθαρίσει ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το Ισραήλ σε περίπτωση ιρανικής επίθεσης. Το Ιράν «απειλεί να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση εναντίον του Ισραήλ», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φουμίο Κισίντα.«Όπως έχω πει στον πρωθυπουργό Νετανιάχου, η δέσμευσή μας υπέρ της ασφάλειας του Ισραήλ μπροστά στις απειλές αυτές του Ιράν και των συμμάχων του, είναι αλύγιστη» πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.