Απολογείται ο βουλευτής της Χ.Α. Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ενώπιον των ανακριτριών Ιωάννας Κλάππα και Μαρίας Δημητροπούλου που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής απολογείται σήμερα Δευτέρα ο βουλευτής του κόμματος Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Ο βουλευτής κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά την απολογία Ματθαιόπουλου, οι ανακρίτριες θα αποστείλουν κλήσεις για συμπληρωματικές απολογίες στους υπόλοιπους βουλευτές για τους οποίους έδωσε άδεια η Βουλή για άρση της ασυλίας τους μεταξύ των οποίων οι προσωρινά κρατούμενοι Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς, αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης που είναι ελεύθερος με όρους για τη βασική κατηγορία.

 

Αύριο η απόφαση για τη Ζαρούλια

Την Τρίτη αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την ποινική μεταχείριση της βουλευτή Ελένης Ζαρούλια, η οποία παραμένει σε κατ΄ οίκον περιορισμό, μετά τη διαφωνία που είχαν για το αν θα πρέπει να κριθεί ή όχι προσωρινά κρατούμενη οι ανακρίτριες και ο αρμόδιος Εισαγγελέας, με την ολοκλήρωση της απολογίας της.

Αν το Συμβούλιο υιοθετήσει την άποψη του εισαγγελικού λειτουργού, η βουλευτής θα οδηγηθεί στην φυλακή ενώ αν οι Εφέτες ταχθούν με την γνώμη των ανακριτριών η κ. Ζαρούλια θα αφεθεί ελεύθερη υπό περιορισμό στην οικίας της, με εξαίρεση τη μετάβασή της στη Βουλή και επιπλέον με απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.