Γνωστός παρουσιαστής και εκδότης εκβίαζαν ζητώντας υπέρογκα ποσά

Skia2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η «Κ» και ο Γιάννης Σουλιώτης ,αποκαλύπτει το χρονικό και το παρασκήνιο των εκβιασμών για τους οποίους κατηγορείται ο 38χρονος παρουσιαστής – εκδότης καθώς και ένας ακόμη 56χρονος παρουσιαστής.

Ο εκδότης – παρουσιαστής, που έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές, φέρεται να απείλησε δύο άτομα πως θα τα παρουσίαζε ως παιδεραστές στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα που ελέγχει, αν δεν κατέβαλλαν άμεσα τα ποσά που τους ζητούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η πρώτη περίπτωση αφορά τραγουδιστή που, με τη διαμεσολάβηση φίλου του, συναντήθηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Ο τελευταίος παρουσιάστηκε ως ιδιοκτήτης εφημερίδας και ιστοτόπου και ήρθαν σε προφορική συμφωνία για διαφημιστική καμπάνια στο Διαδίκτυο.

Ωστόσο, όταν ο τραγουδιστής δεν κατέβαλε άμεσα την πρώτη εκ των τριών ισόποσων δόσεων, ύψους 2.480 ευρώ, που είχαν συμφωνηθεί, ο παρουσιαστής – έκδοτης φέρεται να απείλησε και τον καλλιτέχνη αλλά και τον φίλο του που είχε μεσολαβήσει πως «θα τους καταστρέψει», δυσφημώντας τους.

Αρχικά φέρεται να απαίτησε το συμφωνηθέν ποσό, ώστε να μην το πράξει, και στη συνέχεια αξίωσε περισσότερα χρήματα, και συγκεκριμένα 14.880 ευρώ. Μάλιστα για να ασκήσει περαιτέρω πίεση, έστειλε στον τραγουδιστή σύνδεσμο δημοσιεύματος στον ηλεκτρονικό ιστότοπο, στον οποίο ο καλλιτέχνης χαρακτηριζόταν παιδεραστής. Το δημοσίευμα συνοδευόταν από φωτογραφία του. Τέσσερις ημέρες αργότερα, έστειλε και άλλον σύνδεσμο στον τραγουδιστή, όπου προαναγγέλλονταν δήθεν περισσότερες αποκαλύψεις στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας.

Ζητούσε 200.000 ευρώ

Σε δεύτερη περίπτωση, άνδρας συνάντησε τον εκδότη – παρουσιαστή στο καζίνο Θεσσαλονίκης, έπειτα από διαμεσολάβηση δημοσιογράφου, ζητώντας του να τον «βοηθήσει» σε υπόθεση δικαστικής διαμάχης που είχε με την πρώην σύζυγό του.

Ωστόσο, όταν αντιλήφθηκε πως η παρεχόμενη βοήθεια θα αφορούσε αποκλειστικά στην κατασκευή και δημοσίευση ψευδών ειδήσεων σε βάρος της πρώην συζύγου του, έναντι αμοιβής, ο άνδρας υποχώρησε και δεν υπήρξε συμφωνία. 

Ο παρουσιαστής – δημοσιογράφος φέρεται να επικοινώνησε επανειλημμένα με τον άνδρα, ζητώντας του αρχικά 20.000 ευρώ, ώστε να μη δημοσιεύσει στον ιστότοπο του άρθρο, στο οποίο ο άνδρας θα παρουσιαζόταν ως ο βιαστής του γιου του.

Μάλιστα στα μέσα Απριλίου, δημοσίευσε στην εφημερίδα του άρθρο, με τα αρχικά του παθόντα και ψηφιακά αλλοιωμένη φωτογραφία του άνδρα, η οποία είχε αλιευθεί από τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα. Στο άρθρο γινόταν αναλυτική περιγραφή του.

Υστερα από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα του εκδότη και του «μεσάζοντα» δημοσιογράφου προς τον άνδρα, σε μία προσπάθεια να τον μεταπείσουν ώστε να ενδώσει στον εκβιασμό και να καταβάλει τα 20.000 ευρώ σε τρίτο πρόσωπο, η χρηματική απαίτησή τους ανήλθε στα 200.000 ευρώ.

Τελικά, άρθρο αναρτήθηκε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της εφημερίδας, στο οποίο γινόταν αναφορά στα στοιχεία της ταυτότητάς του, μαζί με φωτογραφία του. Στο επίμαχο δημοσίευμα, ο άνδρας χαρακτηριζόταν βιαστής του ανήλικου γιου του.

Σε αμφότερες περιπτώσεις οι παθόντες δεν ενέδωσαν στις απειλές, ούτε κατέβαλαν τα ποσά που φέρεται να ζητούσε ο γνωστός παρουσιαστής – εκδότης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.