Να δοθούν εξηγήσεις για την σύλληψη του Ελληνα φρουρού στους Αγίους Τόπους

Jerusalem skyline photo bmp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρωτοφανές περιστατικό στο Ισραήλ .Συνελήφθη μέλος της φρουράς του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα από τις ισραηλινές δυνάμεις στον Πανάγιο Τάφο, κατά τη διάρκεια της τελετής Αφής του Αγίου Φωτός.

Με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών αφέθηκε ελεύθερος ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη από ισραηλινές δυνάμεις στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα κατά την διάρκεια της τελετής του Αγίου Φωτός. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το υπουργείο Εξωτερικών  διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε το περιστατικό και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες. Το Άγιο Φως έχει ήδη αφιχθεί και διανέμεται σε όλη τη χώρα, καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις για τη σύλληψη του φρουρού του Έλληνα πρόξενου στα Ιεροσόλυμα.

Η Κουμουνδούρου,  καλεί τον Νίκο Δένδια «να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία και αναμένουμε την, ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή πλευρά».

Σημείωση τη; avecnews :Είναι πράγματι  απορίας άξιον ,αν σκεφθεί κανείς ότι οι Ισραηλινοί φυλάσσουν το Πατριαρχείο μας  με μεγάλο σεβασμό , από τις πρώτες βάσεις της εκκλησίας της Ιερουσαλήμ όταν έθεσαν οι Απόστολοι τα θεμέλια , με συνέπεια να δεχθεί και τους πρώτους διωγμούς Εβραίων. Και αυτή η παράδοση συνεχίζεται έως τις ημέρες μας. Ακόμη και οταν χτυπήθηκε ανελέητα απο άλλες Εκκλησίες  πολυπληθέστερες και πλουσιότερες το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο για να περάσει στην δική τους ηγεσία και χώρα οι Εβραίοι υποστήριξαν την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία.

Βέβαια στις πολύπαθες ημέρες μας οι γνώσεις μας για τα παιχνίδια στην παγκόσμια σκακιέρα είναι πολύ φτωχές για να έχουμε άποψη. Απλά υπενθυμίζουμε κάποια ιστορικά στοιχεία για να τονίσουμε τη μεγάλη σημασία που έχει το Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο στη Μέση Ανατολή!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.