Βερολίνο -Αλέξης Τσίπρας : Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υποστήριξης για την ειρήνη!

Th
Facebook
Twitter
LinkedIn

«μια Ευρώπη που ταυτίζεται με τις Αμερικανικές προτεραιότητες ακόμη κι όταν αυτές είναι σε βάρος των δικών της συμφερόντων»

 

«Η Ευρώπη πρέπει να στηρίζει ενεργά την ειρήνη και να αντιμετωπίζει τις ανισότητες αν θέλει να είναι ισχυρή», είπε.

Όσο για την απάντηση στις κρίσεις, τόνισε πως «δεν είναι η αντιπολιτική», απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς «δεν είναι η μεταπολιτική». Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε κάλεσμα «να κινητοποιήσουμε πολίτες για προοδευτικές πολιτικές που θα βελτιώνουν τη ζωή τους και να δώσουμε τη μάχη των αξιών».

 

Με την παραδοχή πως αυξάνονται οι ανισότητες στάθηκε στους δύο πολέμους στην γειτονιά μας κριτικάροντας την ηγεσία της Ευρώπης που «δεν παίζει κανέναν αποφασιστικό ρόλο στον τερματισμό τους» που «στρώνουν το έδαφος για ακροδεξιές πολιτικές και αντιευρωπαϊσμό».

Ο Αλέξης Τσίπρας εφιστά την προσοχή για «μια Ευρώπη που ταυτίζεται με τις Αμερικανικές προτεραιότητες ακόμη κι όταν αυτές είναι σε βάρος των δικών της συμφερόντων» χτυπώντας το καμπανάκι πως με τις πολιτικές αυτές δεν υπάρχει «μέλλον».

Η Ευρώπη, λέει «πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υποστήριξης της ειρήνης, του διεθνούς δικαίου, καθώς και της πολυμερούς διπλωματίας, σε έναν πολυπολικό κόσμο».

Στο πεδίο των δημοκρατικών θεσμών ανέφερε πως «η αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης δεν αρκεί» καθώς «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ολόκληρο δίκτυο ακροδεξιών δυνάμεων που αναπαράγουν ιδέες τόσο έξω, όσο και μέσα στα κόμματα της παραδοσιακής δεξιάς».

»Πρέπει να δώσουμε τη μάχη των αξιών. Για ανεκτικότητα και στήριξη του πλουραλισμού. Για μια δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, βασιζόμενη στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Για το κράτος δικαίου», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.