Συναυλία Αλληλεγγύης για τους νεκρούς της Πύλου! Την Κυριακή 12 Μαίου

Eidhseis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Συναυλία Αλληλεγγύης για τους νεκρούς της Πύλου!

 

Thumbnail (7)

Την Κυριακή 12 Μαίου, στις  7 το βράδυ, διοργανώνεται μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στα γήπεδα μπάσκετ του Ρουφ για δικαιοσύνη στα θύματα της Πύλου.

Τη συναυλία διοργανώνουν οι επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα», άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ( ΚΕΕΡΦΑ ).

Παρεμβαίνουν:

Μάγδα Φύσσα, Ιάσωνας Αποστολόπουλος, Γιάννης Μάγγος, επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου και δικηγόροι υπεράσπισης των 9 της Καλαμάτας.

Στη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι : Φοίβος Δεληβοριάς, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μαρία Παπαγεωργίου, Σπύρος Γραμμένος, Φωτεινή Φασούλη, Ναταλία Ρασούλη, Frank Panx, Alex Καλοφωλιάς, Stournari street band, Βασίλης Ράλλης, Πτέρυγα 3, The screaming Fly, Γιώργος Φασόλης και Bugarabu percussion, Damage Done, Βαλβολίνη

Εξακόσιες οικογένειες στο Πακιστάν, την Αίγυπτο, την Συρία και την Παλαιστίνη θρηνούν για τον χαμό των αγαπημένων τους, που βρίσκονταν στο πλοιάριο Αδριάνα και κατέληξαν στο βυθό της Μεσογείου, στα ανοιχτά της Πύλου, στις 14 Ιούνη 2023.
Οι επιζώντες του ναυαγίου καταγγέλλουν ότι το σαπιοκάραβο, που επέβαιναν βούλιαξε μετά από ανατροπή που προκάλεσε η βίαιη ρυμούλκησή του από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, για να απωθηθεί προς την Ιταλία.

Ήταν το πιο φριχτό ρατσιστικό έγκλημα στα σύνορα της Ευρώπης!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.