Νεκρός ο Πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί: Με ιρανικό drone βρήκαν το ελικόπτερο

Elikoptero 1550489 raisisisisiisis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο 63χρονος Ραΐσι επιβεβαιώθηκε νεκρός σήμερα από τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, τον Κυβερνήτη της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν Μάλεκ Ραχμάτι και τον ιμάμη της προσευχής της Παρασκευής στην Ταμπρίζ, Μοχάμαντ Αλί Αλεχασέμ.

Η κυβέρνηση πραγματοποίησε «επείγουσα συνεδρίαση» τη Δευτέρα, με την καρέκλα του Ραΐσι να έχει μείνει κενή και καλυμμένη με ένα μαύρο ύφασμα. Σύμφωνα με το σύνταγμα του Ιράν, θα πρέπει να προκηρυχθούν νέες προεδρικές εκλογές εντός 50 ημερών.

Εκτός από τον Ραϊσί και τον Αμιραμπντολαχιάν, στο ελικόπτερο επέβαιναν ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν Μαλέκ Ραχματί, ο ιμάμης της προσευχής της Παρασκευής της Ταμπρίζ, Μοχάμεντ Αλί Αλεχασέμ και ο επικεφαλής της πρσωπικής φρουράς του Ιρανού προέδρου.

Ο θάνατος του Ραΐσι είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει έναν αγώνα εξουσίας, με μια πληθώρα φιλόδοξων υποψηφίων τώρα να διεκδικούν την εξουσία. Ο Ραΐσι, ο οποίος έγινε πρόεδρος του Ιράν το 2021, θεωρήθηκε ευρέως ως πυλώνας του καθεστώτος. Έφτασε στην προεδρία με τεράστια πλειοψηφία μετά τις εκλογές του 2021 – αλλά λιγότερο από το μισό του εκλογικού σώματος του Ιράν προσήλθε να ψηφίσει αφού απαγορεύτηκε σε πολλούς μετριοπαθείς υποψηφίους να είναι υποψήφιοι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.