Το βράδυ η ονομαστική ψηφοφορία για την αποφυλάκιση του Σ. Ξηρό

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής με τοποθετήσεις βουλευτών, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών κράτησης Γ΄ Τύπου.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης αναμένεται και σήμερα να βρεθεί η ευεργετική διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε βαρυποινίτες με αναπηρία πάνω από 80%, να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους υπό κατ’ οίκον περιορισμό, φορώντας το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

Η ΝΔ έχει καταθέσει από χθες πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία για το επίμαχο άρθρο, η οποία αναμένεται ότι θα διεξαχθεί το βράδυ και αφού έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση επί των άρθρων.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από την αντιπολίτευση για την επίμαχη διάταξη που αφορά ισοβίτες με αναπηρία ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος έκανε σήμερα μια σύντομη παρέμβαση επαναλαμβάνοντας πως «η ρύθμιση δεν εισάγει απόλυση κρατουμένου, αλλά έναν διαφορετικό τρόπο έκτισης ποινής, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κρατουμένου με αναπηρία».

«Σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται οποιοσδήποτε εξαγνισμός, ούτε με μειώνεται η μομφή που έχει αποταθεί στους καταδικασθέντες από το δικαστήριο», επεσήμανε ο υπουργός.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι εκφράζει τον βαθύ σεβασμό του προς τα θύματα της τρομοκρατίας σημειώνοντας: «’Ολα τα θύματα από βίαιες πράξεις είναι άξια σεβασμού».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.