“Μια αγάπη για το καλοκαίρι” Της Δέσποινας Μακρινού

9fea9756de49618df8a07bc5319d744e xl
Facebook
Twitter
LinkedIn

“Μιά αγάπη για το καλοκαίρι”

Thumbnail (8)

Της Δέσποινας Μακρινού

Μιά αγάπη για το καλοκαίρι” και όχι μόνο! Μιά αγάπη… παντός καιρού! Μια  βαθιά εκτίμηση και αγάπη για έναν άνθρωπο που γνώρισα και πέρασα μαζί πολλές ευχάριστες στιγμές, στις πιο περίεργες και απόμακρες γωνιές της Ελλάδας!

Κάσος, Καστελόριζο, Λήμνος, Ορεστειάδα, Άη Στράτης… Σεμινάρια Ραδιοφώνου από την Λαϊκή Επιμόρφωση παντού σε όλη τη χώρα.

Γιώργος Παπαστεφάνου! Με αφορμή τη συναυλία “Μιά αγάπη για το καλοκαίρι” που θα γίνει στο City Garden, την Πέμπτη 13 Ιουνίου και η οποία θα είναι αφιερωμένη στην μεγάλη καλλιτεχνική και στιχουργική προσφορά του, ζητώντας κατ’ αρχήν συγνώμη για τη χρήση του πρώτου Ενικού, επαναφέρω στη μνήμη μου τις αξέχαστες στιγμές που περάσαμε μαζί, στο πιο ίσως ευχάριστο και ενδιαφέρον κομμάτι της επαγγελματικής μου ζωής.

Τα βράδυα στην Κάσο, στον Αη Στράτη, στο Καστελόριζο, τις χορευτικές μας αμήχανες υπερπροσπάθειες , τα τραγούδια, τα πειράγματα, τις αστείες καλοπροαίρετες ιστορίες απο τους επαγγελματικούς χώρους, όπου εργαζόμασταν… Εκείνα τα αξέχαστα βράδια συντροφιά με τις μνήμες και το νεανικό αστείρευτο χιούμορ του Γιώργου!

Ο Γιώργος Παπαστεφάνου, ο λυρικός, ο ρομαντικός ποιητής της ρίμας , γιορτάζει στις 13 Ιουνίου, τα 60 χρόνια της στιχουργικής του διαδρομής !

Με 60 πολυαγαπημένα τραγούδια , με τους στίχους και τις μουσικές της χαμένης μας νεότητας,  θα τραξιδέψουμε νοερά, στους μεγάλους έρωτες που ζήσαμε, στα αμήχανα φλέρτ του καλοκαιριού, στα μεγάλα γεμάτα πάθος λόγια που ανταλλάξαμε χρησιμοποιώντας τους στίχους του!

Ένα μικρό ταξίδι …”, στα νιάτα, στην ευαισθησία, στο συναίσθημα.

Ένα πρωινό”, “ Στου Προφήτη Ηλία τα σοκάκια”, “ Σου δωσα την αγάπη μου”,“Κι αν σ’ αγαπώ δεν σ’ορίζω”,“Μπρός στο μπαλκόνι σου” ,“Θυμήσου τον Σεπτέμβρη”…

Ο Γιώργος Παπαστεφάνου, ο εκλεκτός φίλος, ο ευγενής συνάδελφος, ο σεμνός κύριος Έντισον: “Μιά μέρα του Μαίου το 1977 με κάλεσε η τότε Διευθύντρια του Β΄Προγράμματος Σοφία Μιχαλίτση και μου πρότεινε να κάνω μία εκπομπή μίας ώρας “σκέψου εσύ περιεχόμενο και τίτλο αλλά να ξέρεις ότι δεν θα πληρωθείς. Συμφωνείς;” Και βέβαια της απάντησα! Τοτε τυχαία ανακάλυψα πως το 1977 γιορτάζονταν τα 100 χρόνια του φωνογράφου,που ήταν μία απο τις εφευρέσεις του Τόμας Άλβα Έντισον. Φωνογράφος, γραμμόφωνο, πικ απ, ό,τι χρειαζόμουν για να συνδέω εποχές, τραγούδια, είδη κάτω απο ένα γενικό τίτλο που θα τα χώραγε όλα. Έτσι στις 17 Μαίου του 1977 γεννήθηκε το “Καλησπέρα κύριε Έντισον”.

Μιά ραδιοφωνική εκπομπή δείγμα, σεβασμού, αξιοπρέπειας και δημιουργίας για το ίσως πιο “αγαπησιάρικο” και ταυτόχρονα σοβαρό Μέσον Μαζικής Ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Ο “Κύριος Έντισον”, όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούσαν οι φίλοι και οι φανατικοί ακροατές του, μας κρατούσε συντροφιά κάθε Τρίτη απο τις 8 έως τις 11το βράδυ. Υπήρξε ίσως η μακροβιότερη ραδιοφωνική εκπομπή ( διήρκησε δεκαεξήμιση χρόνια) στο ελληνικό ραδιόφωνο.

Ο Γιώργος Παπαστεφάνου συνεργάστηκε με σπουδαίους συνθέτες και οι στίχοι του έντυσαν τις πιο ερωτικές και ευαίσθητες μελωδίες. Συνεργάστηκε με τον Γιάννη Σπανό ( υπήρξαν και καρδιακοί φίλοι ) τον Γιώργο Κατσαρό, τον Δήμο Μούτση, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, τον Γεράσιμο Λαβράνο, τον Βαγγέλη Πιστιλαδή …

Στη συναυλία, στις 13 Ιουνίου θα πάρουν μέρος οι τραγουδιστές με αλφαβητική σειρά:  Ανδρεάτος Γεράσιμος, Βέττα Καλλιόπη, Βουδουράκη Ελένη, Γκόλια Χριστίνα, Δημοσθένους Δώρος, Δήμου Ελένη, Κανελλίδου Αλέκα, Λέκκας Βασίλης, Μαργιόλα Σαββέρια, Ματσούκα Άννα, Μπαλτατζή Πέννυ, Μπάμπαλή Ανδριάννα, Σάια Ηρώ, Χριστοδούλου Γιωργής

Την καλλιτεχνική Διέυθυνση της παραγωγής έχει ο Μιχάλης Κουμπιός.

Καλη επιτυχία Κύριε Έντισον, Καλή επιτυχία αγαπημένε φίλε Γιώργο!

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.