“Η φύση δεν μπορεί να ψηφίσει. Εσύ μπορείς!” Ευρωεκλογές 2024 Της Θεοδότας Νάντσου

Thumbnail (3)
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

 

Η φύση δεν μπορεί να ψηφίσει. Εσύ μπορείς!”

Ευρωεκλογές 2024

Της Θεοδότας Νάντσου

Διευθύντριας Περιβαλλοντικής Πολιτικής WWF

Το WWF σε όλη την Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού καθώς οι εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής δείχνουν κρίσιμα ποσοστά αποχής από ευρωπαίους πολίτες. Σε σημαντικό βαθμό η αποχή εκτιμάται πως θα προέλθει από πολίτες που νοιάζονται για τα κοινά και είναι ενεργοί στα κοινωνικά ζητήματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος. Εννοείται πως η απογοήτευση δικαιολογείται από την κακή κατάσταση φυσικών οικοσυστημάτων και την εντεινόμενη δριμύτητα με την οποία ήδη εκδηλώνεται η κλιματική κρίση, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην έχει ακόμα σταθεί στο απαραίτητο ύψος των περιστάσεων.


Σε αυτήν ακριβώς την κρίσιμη εποχή, η ψήφος μας και η δυνατή φωνή όλων μας προς κάθε κόμμα και κάθε βουλευτή, ώστε να στηρίξουν ισχυρές περιβαλλοντικές πολιτικές, είναι ζήτημα επιβίωσης για τη φύση και για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, όπως η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση εδαφών και υδάτινων οικοσυστημάτων, η ποιότητα των τροφίμων. Σε πιο προσωπικό τόνο, κάθε φορά που απογοητεύομαι από την αργή πρόοδο των περιβαλλοντικών πολιτικών, αντλώ πείσμα και επιμονή αναγνωρίζοντας πως η Ελλάδα οφείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τουλάχιστον το 90% της σημαντικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας, καθώς και μεγάλες περιβαλλοντικές νίκες.


Στις αρχές της χρονιάς, το WWF σε όλη την Ευρώπη έστειλε ερωτήσεις στα κοινοβουλευτικά κόμματα ζητώντας τις θέσεις τους για την κρίσιμη περιβαλλοντική ατζέντα της επόμενης πενταετίας
Η φύση δεν μπορεί να ψηφίσει. Εσύ μπορείς! Μια ώρα από τον χρόνο σου ως την κάλπη μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα για το περιβάλλον και την κοινωνία.

Καλή ψήφο! Για έναν ζωντανό πλανήτη!

image.png

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.